top of page
  • Noortje

Kikkererwtensoep

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020


De Indiase keuken is 1 van mijn favoriete, dit heeft onder andere ermee te maken dat ze veel vegetarische en vegan gerechten hebben en gebruik maken van veel lekkere kruiden! De curry's zijn vaak op basis van kokosroom i.p.v. koemelk en de papadums zijn glutenvrij! Lees hier meer over de Indiase keuken! Als je nog een keer zelf een lekkere Indiase Chana Dahl wilt maken, check deze dahl dan eens! Maar dan nu deze soep, deze heb ik gemaakt met lekkere kruiden die je veel ziet in de Indiase keuken, zoals gember, kurkuma en peper! Maar eigenlijk komt dit kruidenmengsel: de harissa uit de Noord Afrikaanse keukens! Het is een pittige saus die daar veel gebruikt wordt bij de bereiding van soep! Deze soep is dus een beetje Indiaas/ Noord Afrikaans :) Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 3 kommen soep: - 1 paksoi - 1 ui - 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram) - 0,5 liter groentebouillon - 100 ml kokosroom/ cuisine - 1 hand verse koriander - 1 eetlepel olijfolie Ingrediënten voor de harissa: - 0,5 rode chilipeper (of gedroogd) - 1 theelepel korianderzaad - 2 theelepels komijn - 1 stukje verse gember (circa 1 cm) (of gedroogd) - 1 stukje verse kurkuma (circa 1 cm) (of gedroogd)

- 1 eetlepels olijfolie

- 1 snufje zeezout - 1 theelepel versgemalen peper

Bereiding harissa: Snijd de rode chilipeper door midden en haal de zaadjes eruit, snijd heel fijn! Snijd ook de gember en kurkuma heel fijn, doe dit in een bakje en voeg de andere kruiden en olijfolie toe! Laat even staan.

Bereiding soep:

Snijd de ui kleine stukjes en fruit deze in een pan met olijfolie. Voeg het kruidenmengel toe. Snijd dan ook de paksoi in stukjes en voeg toe. Als je deze een paar minuten mee gebakken hebt, voeg je het halve bouillonblokje met het water toe. Voeg de kokosroom en uitgelekte kikkererwten toe (lek goed uit: lees hier waarom ook alweer). Laat het geheel een minuut of tien zachtjes koken. Pureer daarna je driekwart van je soep en hou een kwart apart. Deze kwart gebruik je zodat je een beetje topping hebt en een bite door je soep. Garneer met verse koriander!

Tip:

Als je van knoflook houdt, kan je deze ook nog een beetje door je harissa doen!

#Soep

bottom of page