top of page
  • Noortje

Pasta pesto al forno

Bijgewerkt op: 5 okt. 2020


Deze vegan en allergeenvrije/ glutenvrije pasta pesto al forno was eigenlijk iets wat ik even probeerde, broccoli als broccolirijst/ pesto, het kan twee kanten op: máárrr het was verrassend lekker en dus het delen waard! Dit gerecht is bovendien super snel klaar, wat ook handig is. En het is gezond (o.a. door de hoeveelheid groenten en voedzame penne op basis van peulvruchten). Ik ben benieuwd of jou 'm ook zo lekker lijkt!

Ingrediënten voor grote schaal (2/3 personen):

- 1 broccoli - 1 ui

- 2 tomaten - 1 grote hand penne (ik gebruikte een variant van kikkererwten en maïs)

- 1 potje vegan pesto (ik gebruikte het potje niet helemaal) - 2/3 eetlepels vegan strooikaas

- 1/2 eetlepels pijnboompitten - olijfolie - peper & zout

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de broccoli heel fijn in de keukenmachine. Doe ondertussen wat olie in een pan en fruit een ui, bak ook de tomaat mee. Zet een pannetje water op, en kook de penne beetgaar (niet te zacht, want het gaart ook nog in de oven!). Voeg de helft van de broccoli de laatste twee minuten toe bij de penne, en de rest bij de ui (voeg hier naar smaak peper en zout aan toe). Giet de penne/broccoli af en roer dit door de ui/broccoli in de pan. Roer de vegan pesto erdoor. Doe dit in een ovenschaal en met een lepel voeg je wat vegan strooikaas toe: roer erdoor en bovenop zodat de bovenkant gegratineerd kan worden. Voeg de pijnboompitten bovenop toe! Zet de schaal eerst 5/10 minuten op de oven stand en daarna nog 5 minuten op de grill stand zodat de pijnboompitten lekker bruin worden!

Tip: Voeg wat amandelschaafsel of edelgist toe als topping. Als je wat pesto over houdt, is dit lekker om nog wat anders mee te maken, bv. op een tomaatje of als gv toastje.

#Diner

bottom of page