top of page
  • Noortje

Röstischotel met zuurkool


Een tijdje geleden was ik bij Kitchen Republic in Amsterdam, daar kreeg ik een potje 'Sauer Crowd' cadeau. Rauwe bioactieve, natuurlijk gefermenteerde kool, vol met melkzuurbacterieën (goed voor je darmen!). De pot bevat de volgende biologische ingrediënten: zuurkool, appel, gedroogde abrikoos, zeezout, kurkuma en peter! Ik heb er een heerlijke röstischotel van gemaakt, deze was zo lekker dat ik 'm zeker moest delen hier. Eet smakelijk! Ingrediënten voor grote schaal (2/3 personen):

- 700 gram aardappelen

- 1 potje 'Sauer Crowd' uitlekgewicht 300 gram (of een andere zuurkool, dan zelf wat stukjes appel en abrikoos toevoegen)

- 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels gedroogde kruiden naar smaak (ik mixte komijnzaad, koriander, gerookte paprika venkelzaad, oregano, peper, zeezout en komijn) - 1/2 rode paprika - handje verse (of een paar blokjes diepvries) spinazie - handje amandelschaafsel

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen, en rasp ze heel fijn: ik heb dit met mijn keukenmachine gedaan. Druk met een keukenpapier het vocht eruit, doe ditzelfde met je zuurkool zodat er zo min mogelijk vocht in de schotel zit. Meng de ingrediënten door elkaar. Vet een ovenschaal met wat olie in, en doe hier je aardappel/zuurkool mengsel in. Maak nu een dressing op basis van olijfolie en kruiden en doe deze erdoor. Zet de ovenschaal nu een half uurtje in de oven, op de helft van de tijd kan je alles even roeren met een vorkje zodat niet alleen de bovenkant krokant wordt. Ondertussen snij je een halve rode paprika in hele fijne stukjes. Na een half uur voeg je deze toe, samen met de spinazie en het amandelschaafsel. Bak nog zo'n tien minuutjes.

Tip: Eet er wat grove mosterd bij en strooi voor het serveren eventueel wat edelgist over de schotel!

#Diner

bottom of page