top of page
  • Noortje

Kikkererwten curry


De 'Chana Dahl' is één van mijn favoriete receptjes! Je moet wel even de tijd nemen om deze curry te maken, zodat de kruiden lekker in kunnen trekken. Ik maak deze Chana Dal (kikkererwten curry) altijd in mijn gietijzeren Comebekk pan, door het temperatuurmetertje kan ik 'm precies op temperatuur houden (zodat hij niet té warm wordt en lekker stooft). Laat de kikkererwten trouwens uitlekken en spoel ze goed af met water! Waarom ook alweer? Dat lees je hier. Op internet kan je veel goede recepten vinden van curry's, deze vond ik ook online en heb ik zo aangepast zodat hij allergievrij werd!

Ingrediënten voor 2/3 personen: - 1 glas kikkererwten

- 2 uien - 1 klein blokje gember - 1 grote lepel avocado olie (of andere olie) - 500 ml water Voor de kruidenmix:

- 1,5 theelepel gedroogde koriander

- 1/2 theelepel kurkuma

- 1/2 theelepel milde kerrie - 1/2 theelepel chilipoeder - 1/2 theelepel kardemon - 1 theelepel komijn - 6 kruidnagels - 1 laurierblaadje

- een klein beetje saffraan

- peper & zout Voor de salsa: - 3 grote tomaten - verse koriander (hoeveelheid naar smaak)

Erbij:

- rijst of quinoa - pappadum (Patak's heeft handige kant & klare)

Bereiding:

Snijd de uien en gember heel fijn. Doe ondertussen de olie in de pan en laat warm worden, hou het vuur matig en niet te hoog. Je gaat namelijk de uien met gember smoren, ze moeten niet te snel bruin worden! Dit smoren mag zeker tien minuten duren! Maak ondertussen je kruidenmengsel klaar, voeg deze na tien minuten toe en bak mee. Je kan het vuur dan eventueel wat hoger zetten. Blus als ze goed meegebakken zijn alles af met het water. Voeg nu de kikkererwten toe en laat alles ongeveer een half uur koken op matig vuur. Als je het idee hebt, dat je water moet toevoegen, voeg dan kleine beetjes toe. Het is niet de bedoeling dat deze curry heel nat is maar de kikkererwten moeten wel in een laagje water staan!

Ondertussen maak je de rijst klaar of quinoa. Tevens snijd je de tomaten in vieren en haal je met een kleine lepel het vocht uit de tomaat. Snijd daarna de tomaat in kleine stukjes. Voeg naar smaak verse koriander toe en eventueel wat versgemalen peper en zeezout. Dit bewaar je apart.

Serveer de rijst/quinoa met de curry, verse salsa en pappadum!

#Diner

bottom of page