top of page
  • Noortje

Maaltijdsoep pastinaak & aardappel


Voor een soepje kan je mij altijd wakker maken! Deze stevige soep van pastinaak en aardappel is lekker vullend en kan je dus prima als maaltijdsoep eten!

Ingrediënten:

- 150 gram aardappel

- 150 gram pastinaak

- 1 stukje gember

- 1 grote lepel olie

- 200 ml water

- 1/4 biologisch vegetarisch bouillonblokje

- 100 ml amandelroom of amandelmelk

- peper & zout

Bereiding:

Deze soep maakte ik toen ik aardappel en pastinaak over had van de moussaka! De aardappel en pastinaak waren in hele dunne plakjes gesneden. Ik heb wat olie in de pan verwarmd en er een stukje gember op fijn geraspt. Daarna doe je de aardappel en pastinaak erbij en "bak'' je even mee. Na een paar minuten doe je 200 ml water erbij en het kleine stukje bouillonblokje, laat goed doorkoken (10 minuten/kwartier). Op het eind pureer je de soep en voeg je 100 ml amandelroom toe, breng op smaak met peper en een goede kwaliteit zeezout.

#Soep

bottom of page