top of page
  • Noortje

Pompoendip


De periode rondom Halloween heeft iedereen geregeld pompoenen in huis. Vaak hollen we ze uit om ze vervolgens met een lampje bij de deur te zetten. Maar wat doe je met al deze pompoen? Tijd voor een lekker 'pompoen' receptje! Deze licht zoete en kruidige pompoendip is vrij van glutenbevattende granen, melk (lactose), pinda, soja, selderij, mosterd, sesamzaad, lupine: allergievrij dus! En natuurlijk zoals altijd vega/vegan! Ingrediënten:

- 150 gram flespompoen

- 2 eetlepels olie (voor de ras el hanout olie)

- 1 theelepel ras el hanout - 1 blik/ pot a 400 gram (240 uitlek gewicht) biologische boter bonen - 2 eetlepels vloeibare kokosolie

- 1 grote eetlepels amandelpasta

- 1 theelepel kurkuma - 1 theelepel gemalen komijn - 1 theelepel paprikapoeder - zeezout en zwarte peper

Bereiding:

Zet de oven aan op zo'n 200 graden. Snijd de flespompoen in grote stukken en leg op de plaat. Besprenkel met een olie (bv. avocado olie) die is aangemaakt met een klein lepeltje ras el hanout kruiden. Zet dit zo gedurende half uur/ drie kwartier in de oven. Ik heb de grill-stand alleen aan het begin even aan gezet. De pompoen moet goed gaar zijn, dan kan je de schil er zo af halen. Doe de pompoen in de keukenmachine en maal fijn. Voeg vervolgens de kokosolie, amandelpasta, kurkuma, gemalen komijn, paprikapoeder, versgemalen peper en zeezout toe. Voeg op het laatst de uitgelekte boterbonen toe!

Tip: Super lekker als dip op een broodje of cracker, eigenlijk op alle momenten lekker waar je normaal humus eet.

#Dips #Borrelhap

bottom of page