top of page
  • Noortje

Soep van bospaddenstoelen


Het is herfst! Echt weer de tijd voor een soepje van bospaddenstoelen!

Ingrediënten voor 2 kopjes:

- 1 bakje van 250 gram bospaddenstoelen (of een mix aan paddenstoelen) - een halve ui - 1 lepel olie - 1 laurierblaadje - 150 ml amandelmelk - 100 ml water

- 1/4 biologisch vegetarisch bouillonblokje

- 1 lepel 'smaakmaker' zie 'tip'

Bereiding:

Snijd de ui en bospaddenstoelen in stukjes en verwarm alvast een lepel olie in de pan. Fruit dan eerst de ui en voeg daarna de paddenstoelen toe. Voeg daarna water met het bouillonblokje toe, een blaadje laurier en laat zachtjes koken. Na ongeveer tien/ vijftien minuten voeg je de amandelmelk toe en tot slot een lepeltje van je smaakmaker toe (zie 'tip'). Haal voor het serveren het laurierblaadje eruit!

Tip: Ik heb 1 grote lepel 'the Vegan Frog organic spread mushroom' (zie plaatje hieronder) door de soep gedaan. Dit heerlijke spreadje is alleen in Nederland (nog) niet zo goed verkrijgbaar. In de supermarkt heb je ook vaak tapenade's die grotendeels bestaan uit paddenstoelen, soms aangemaakt met olijven of truffel. Zo'n dip is ook prima om op het laatst toe te voegen als smaakmaker! AH heeft bijvoorbeeld een lekkere tapenade met paddenstoelen en truffel.

#Soep

bottom of page