top of page
  • Noortje

Ovenschotel spitskool en rijst


Deze week zat er een spitskool in mijn biologische groenten-en fruittas! Ik verzon er dit glutenvrije en vegetarische (vegan) hapje mee! Een ovenschoteltje van spitskool, bospaddenstoelen, shiitake en kerrie! Als koolhydraat-component zilvervliesrijst! Eet smakelijk! Ingrediënten voor grote schaal (3/4 personen):

- 650 gram spitskool

- 200 gram paddenstoelen (ik gebruikte een mix van shiitake en bospaddenstoelen)

- 1 potje van 100 gram tomatenpuree

- 1 grote ui - 1 grote lepel olie (ik gebruikte avocado olie)

- 3 eetlepels milde kerrie - 1 eetlepel nootmuskaat

- 150 gram zilvervliesrijst - handje geraspte (vegan) kaas

- peper en zout

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de spitskool heel fijn (ik heb dat zelf in de keukenmachine gedaan) en snijd de paddenstoelen in stukjes.

Schil dan de ui en snijd in kleine stukjes. Doe een lepel olie in de pan en fruit de ui. Voeg de spitskool en paddenstoelen toe. Bak even een paar minuten mee. Meng de milde kerrie en nootmuskaat door de puree en voeg dit daarna toe. Voeg op het eind de rijst toe en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zeezout! Roer alles goed door elkaar en zet dit circa 20 minuten in de oven, voeg eventueel een handje geraspte kaas toe!

#Diner

bottom of page