top of page
  • Noortje

Recepten uit de Cariben


Onlangs ging mijn vader met pensioen en daarmee nam hij ook afscheid van zijn functie als ,,lokethouder Antillen''! Van collega's kreeg hij diverse 'Antilliaanse cadeau's' waaronder het boek 'Recepten uit de Cariben' van Shivi Ramoutar! Hij gaf mij het boek zodat ik voor hem hieruit kon koken! Op de foto van links naar rechts wat lekkere receptjes uit dit mooie boek. De saus bij de gegrilde maïs komt overigens niet uit het boek, dit recept heb ik namelijk ooit gekregen van de kok van restaurant Chill op Curaçao!

Granita van mango Mojito

Snack van gebakken spliterwten

Okra in maïsmeeljasje

Pittige gekruide zoete aardappel (nog net een klein randje te zien achter de okra)

Gegrilde maïs met heerlijke saus

Piña Colada ijs Zoete-aardappelcake

Alle recepten zijn allergievrij: glutenvrij, lactosevrij, vrij van koemelk, pinda, soja, selderij, mosterd, sesamzaad, lupine en natuurlijk de dierlijke allergenen want alles is plantaardig (vegetarisch en veganistisch)! In deze keuken wordt veel gebruikt gemaakt van limoen, zelf kan ik daar niet zo goed tegen dus voor mijzelf heb ik dat niet toegevoegd.

De gerechten verdienen een leuke presentatie dus heb ik ze geserveerd op mooie schelpen of in een kokosnoot! Op tafel hadden we verder Cariben aankleding, zoals cactussen, aloë vera plantjes en in huis hing een heerlijke zomerse & tropische geur (Ashleigh Burwood lamp met geur 'Coconut Lychee').

Ik vind thema-feestjes altijd erg leuk! Dit Cariben thema vond ik zeer geslaagd en er zijn nog veel recepten in het boek die ik nog wil maken: ik denk dat er binnenkort weer een Cariben avond volgt ;)


bottom of page