top of page
  • Noortje

Planken Wambuis (Ede)


Voor wie in de buurt van Arnhem is: bij Planken Wambuis in Ede kan je lekker eten, ze gaan bovendien goed met allergieën om! Ik ben er nu meerdere keren geweest en elke keer ging het erg goed. Als je vooraf maar even belt of mailt, dan kunnen gerechten op de kaart vrij simpel aangepast worden naar jouw wensen! Eventueel maken ze iets apart voor jou klaar! Ik kreeg zelf de afgelopen keer een polenta die normaal met kaas gemaakt wordt, deze had de kok overdag al voor mij met een groentenbouillon gemaakt! Er zaten gegrilde tomaatjes bij, asperges en een heerlijke tomatensalsa! Mijn tafelgenoot waarmee ik deze avond was heeft een tarwe allergie en reageert gevoelig op gluten: zij kreeg bij haar gerecht (in plaats van frietjes) lekkere ovengebakken aardappeltjes. De dame in de bediening was erg aardig en vroeg meerdere keren of alles naar wens was. Ze verontschuldigde zich bovendien nog dat wij geen koekje (want gluten) of chocola (want melk) bij de koffie kregen ;) Iets waar normaal echt niet aan gedacht wordt, sterker nog, normaal krijg ik het gewoon bij de koffie en wordt er bij zoiets helemaal niet meer bedacht of dit wel/niet kan. Ik kan je Planken Wambuis van harte aanbevelen, het ligt in een mooie bosrijke omgeving dus je kan je bezoek eventueel ook combineren met een wandeling!

Het restaurant is gevestigd aan de Verlengde Arnhemseweg 146 in Ede (afrit A12 Oosterbeek en dan dus niet richting Oosterbeek maar richting Ede).


bottom of page