top of page
  • Noortje

Pasta pesto


Deze mooie venkelknol zag ik vandaag op het land bij 'Hoeve Klein Mariëndaal'. Mijn lievelingsrecept van glutenvrije en vegan pasta pesto bestaat onder andere uit venkelknol! Normaal is een pesto op basis van Parmezaanse kaas en dus niet geschikt voor mensen met een melkallergie of lactose intolerantie. Het valt me overigens vaak op dat heel veel mensen (en ook kok's in de horeca) niet weten dat er in pesto kaas zit. De keren dat ik in een restaurant alsnog pesto kreeg, kan ik amper nog op 1 hand tellen! Deze pasta pesto is erg gezond, hij is bovendien eiwitrijk door de fusilli op basis van 100% doperwt!

Ingrediënten voor 2 personen: - 1 verpakking fusilli 100% doperwt (bv. AH)

- 1 klein schaaltje cherry tomaatjes

- 1 venkelknol

- 1 grote hand zonnebloempitten

- 1/2 potje vegan pesto (zie tip onderin)

- 1 grote lepel olie

- 1 grote lepel edelgist of Parmi topper van Terra Vegane

- peper & zout

Bereiding:

Snijd de harde kern uit de venkelknol en snijd de rest heel fijn! Bak eerst de zonnebloempitten even kort in een pan zonder olie, bewaar deze even apart in een schaaltje. Doe vervolgens een lepel olie in de pan en bak de venkel zo'n vijf tot tien minuten. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes in kleine stukjes en zet een klein pannetje met water op. Als het water kookt kan je de fusilli kort koken (de verse van AH hoeft slechts 2-3 minuten gekookt te worden). Voeg dan de cherry tomaatjes aan de venkel toe en bak nog enkele minuten mee. Meng het halve potje pesto door de groenten en voeg tevens peper en zout toe. Voeg tot slot ook de fusilli toe en roer alles goed door. Strooi de zonnebloempitten en een lepel edelgist of Parmi topper over de pasta!

Tip:

Ik koop vaak vegan pesto bij de Rewe in Duitsland! Ook in Nederlandse supermarkten is deze pesto vaak verkrijgbaar!

#Diner

bottom of page