top of page
  • Noortje

Koolrabisoep


Deze soep maakte ik op vakantie in Luxemburg! We stonden met de camper ergens en ik had nog koolrabi's over uit mijn biologische groentepakket! De soep was echt heerlijk. Ik serveerde er boekweitcrackers en plantaardige 'boter' bij en garneerde de soep met wat tuinkers en vegan strooikaas!

Ingrediënten:

- 2 koolrabi

- 1 rode ui

- plakje gember

- scheutje plantaardige melk (ik gebruikte macadamia)

- scheutje kokoscuisine

- gedroogde kruiden (rozemarijn & oregan0) - peper & zout

- eetlepel olijfolie

- klein beetje water

Bereiding:

Snijd de ui fijn en rasp het plakje gember, bak vervolgens in een laagje olijfolie! Snijd ondertussen de koolrabi's in kleine blokjes, de schil kan blijven zitten, de stengels mogen eraf (als je met schil en al eet, even wassen!). Voeg de blokjes bij de ui/gember en bak kort mee. Doe vervolgens de melk en cuisine en kruiden erbij en laat een minuut of 10 koken. Eventueel maak je de soep wat dunner met een beetje water! Pureer je soepje met de staafmixer!

#Soep #Koolrabi

bottom of page