top of page
  • Noortje

Gele regenboogwortel soep


Pak voor deze yellow soep de meest gele worteltjes die je kan vinden, dit zijn de regenboog worteltjes. Neem tevens een gele courgette! Dit is een lekker dik en voedzaam soepje. Heerlijk tijdens de lunch bijvoorbeeld!

Ingrediënten:

- 5/6 gele regenboog worteltjes

- takje rozemarijn

- 1 gele courgette

- 3/4 eetlepels olijfolie

- 1 biologisch vegetarisch bouillonblokje

- peper & Keltisch zeezout

- handje zonnebloempitten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de worteltjes en snijd in kleine stukjes, snijd tevens de courgette. Vet een ovenschaal in en doe hierin de stukjes wortel samen met de courgette en rozemarijn en wat peper en zout. Grill de groenten in de oven (minuutje of 20). Laat afkoelen zodat de smaakjes er lekker in trekken! Als je de soep wilt gaan eten doe je een beetje olijfolie in de pan en voeg je de groenten hierbij. Laat het geheel met een halve liter bouillon circa 10 minuten koken. Pureer je soep en maak eventueel wat dunner met wat water (hij is vrij dik). Serveer met zonnebloempitten en versgemalen peper!

#Soep

bottom of page