top of page
  • Noortje

Tomatensalsa met Violife 'feta'


De vakantieperiode breekt weer bijna aan. Veel mensen gaan lekker op vakantie naar Griekenland, het land van de feta (Grieks: φέτα). In Nederland is veel feta gemaakt van koemelk, maar origineel is feta helemaal niet van koemelk maar maakte de schapenherders deze in de bergen van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. Een aantal geboden schrijft ook voor dat het gebruik van andere soorten melk dan schapen- en geitenmelk verboden is bij het maken van feta. Een originele goede feta bij de kaasboer zal je dus herkennen aan het feit dat ze niet van koemelk gemaakt is. Als je geen feta meer kan (melk allergie of lactose intolerantie) of wil (vegetarisch of vegan) eten, is de Violife feta (vegan) een aanrader. Veel vegetariërs denken er goed aan te doen als ze geen vlees eten maar wel kaas. Maar de dieren horen de melk niet aan ons te geven en daarnaast wordt bij de productie van kaas stremsel gebruikt! Gelukkig weten veel vegetariërs dat en willen zij dat ook niet: zij kiezen voor een vegetarisch stremsel! Daar kan je op letten als je het etiket leest (voor wie het niet weet: stremsel komt uit de maagjes van kalfjes!).

Maar beter voor ons allemaal (people, planet, animal) is het om te gaan voor een plantaardige feta! ,, It's all in your hands'' ... een toepasselijk bijschrijft bij deze foto, maar wel waar... Jij kan, ook al klein, een verschil maken met jouw keuze. Een lekkere vegan feta is de 'Greek style block' van 'Violife', Het hoofdbestanddeel is kokos. Hij bevat géén hoofdallergenen, is dus ook vrij van gluten! Ik heb deze regelmatig gezien bij diverse biologische winkels en tevens is hij online te koop (bv. bij vmarktutrecht, veggie4u of veganmission).

Deze salade is super lekker met de vegan 'feta'! De salade bestaat verder uit fijngesneden lente ui, munt, koriander, tomaat, olijfolie en peper! Als je 'm echt Grieks wilt maken, voeg dan een echt Grieks 'Kalamata' olijfje toe!

Hierboven de veganistische feta van Violife, hij heet 'Greek Style Block' en is vrij van allergenen! De prijs is ongeveer € 3,50 per verpakking van 230 gram (20o gram eindproduct, i.v.m. uitlekken). Ideaal voor in een lekkere salade!

#Salade

bottom of page