top of page
  • Noortje

Watermeloen salade


Welke vrucht doet meer aan de 'zomer' denken dan de watermeloen? Ik zie het beeld voor me dat we vroeger een groot koud stuk watermeloen kregen op het strand. In zo'n folie'tje ingepakt, 's ochtends tussen de drankjes koud gelegd. Remember? :) Tegenwoordig eet ik ook nog graag watermeloen, deze salade is mijn favoriet! De toevoeging van kokos maakt 'm erg lekker! Hij is lekker verfrissend voor bij een barbecue!

Ingrediënten:

- watermeloen

- framboos

- blauwe bessen

- blaadjes munt

- kokosrasp

Bereiding:

Snijd de watermeloen in schijfjes of blokjes, voeg naar smaak frambozen, bessen, munt en kokos toe!

Tip:

Wist jij dat watermeloen ook heel lekker is óp de barbecue? Hou dezelfde watermeloen plakjes aan als hieronder, smeer deze aan allebei de kanten in met een klein beetje ahornsiroop! Grill ze vervolgens enkele minuten per kant (2/3 minuten per kant). Warme watermeloen is echt super lekker, de smaken komen helemaal omhoog!

De foto's met thema 'barbecue' komen uit de serie die ik maakte als receptontwikkelaar & food stylist in samenwerking met fotograaf Janneke Nijland!

#BBQ #Salade

bottom of page