top of page
  • Noortje

Kangen water & pH waarde


Dat water heel belangrijk voor je is, weet iedereen wel! En wist je dat jouw pH waarde ook belangrijk is? Als je lichaam verzuurd, komt je lichaam namelijk in ontstekingsfase. Water en pH is te combineren. Ik verdiep mij in orthomoleculaire voedingsleer en hierin zijn ontstekingen en dus pH waarden heel belangrijk! Niet alleen met je voeding kan je je pH beïnvloeden (beste is 80% alkalisch en 20% zuur eten) maar ook met water kan je je pH beïnvloeden. Geïoniseerd water kan ook ondersteuning bieden bij allergieklachten! Het versterkt je imuum!

Wat is de pH-waarde? De pH zegt iets over de zuurgraad in je lichaam (het zegt iets over de waterstof-ionen)! Hij kan variëren van 1 tot 14. Een pH-waarde van 7,0 is neutraal en weerspiegelt de optimale 'zuur-base' huishouding. In een zuur milieu kunnen ontstekingen en bv. kankercellen zich goed ontwikkelen en daarom is een alkalische (basische) pH-waarde voor je gezondheid erg belangrijk! Maar hoe weet je dan jouw pH? Deze kan je meten door bijvoorbeeld je bloed te laten analyseren (bloed: 7,4), je kan kleine stripjes kopen (van bv. bonusan) en je urine hiermee testen maar er zijn nog veel meer testen om te kijken hoe hoog jouw pH is.

Zoals gezegd kan je met je voeding pH beïnvloeden, voeding kan alkalisch zijn of zuur. Zoals hierboven staat, het beste is 80% alkalisch eten en 20% zuur! Hier wat voorbeelden van voeding, van sterk basevormend tot sterk zuur:

- sterk basevormend: groenten en fruit

- basevormend: vloeibare zuivel

- zuurvormend: kwark, noten, zaden, roomboter, olie

- sterk zuur: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, wild, ei, soja

Maar hoe zit het met water en je pH? Daarvoor bestaat er 'kangen water'! Dit water 'tap' je via een speciaal systeem af van normaal water. Dit systeem ioniseert het water en dat zorgt er weer voor dat lichaam meer alkalisch wordt. Kangen Water reinigt het spijsverteringskanaal en zal de zuurgraad van je lichaam helpen veranderen door de pH waarde die het water bevat. Je kan dit water drinken (pH 9,5) en op die manier help je je lichaam dus.

Maar je kan de tap ook gebruiken voor 'beauty water' (pH 6), kookwater (pH 9), water voor je koffie (pH 8,5) of om medicijnen in te nemen (pH 7). Met een lagere pH kan je schoonmaken (pH 2,5) en met een hoge pH (pH 11), die je niet moet opdrinken, kan bv. bestrijdingsmiddelen van groenten wassen.

Tip:

Hanny Roelofs heeft in Oosterbeek een praktijk voor voetreflexzone en bach bloesem therapie en weet heel veel van kangen water. Op diverse data zijn er presentaties over kangen water in de natuurwinkel in Nijmegen waar Hanny werkzaam is. Interesse in deze gratis bijeenkomst? Neem dan contact op met Hanny via 026-3391771 of e-mail naar info@voetreflexoosterbeek.nl. De eerstvolgende data zijn: 2 juni 14u, 6 juni 14.30u, 15 juli 14.30u, 28 juni 19.30u.

In sommige raw food café's, zoals bij Rawsome in Arnhem, kan je flesjes kangen water kopen (1 grote fles is € 1,50). Je kan ook een apparaat aanschaffen voor thuis, laat je dan wel goed adviseren. Echt goede apparaten (zoals onderstaand model) kosten al gauw duizenden euro's (helaas)!

Het water in de flessen is getapt met een speciaal apparaat, aangesloten op de keukenkraan. Vooraf kies je welke pH je wilt tappen!

De pH waarden en toepassingen variëren en afhankelijk van je toepassing kies je! Dit drinkwater heeft pH 9,5.

#Drank #Orthomoleculair

bottom of page