top of page
  • Noortje

Piña Colada


Mmm... wat gaat er nou boven het drinken van een speciaal voor jou gemaakte cocktail, in het zonnetje en onder je eigen palmboom? Niet veel toch? Haha! Tenzij dat je niet van cocktails houdt uiteraard. Deze cocktail doet denken aan een 'Piña Colada' maar is het eigenlijk niet. 'Piña' betekent in het Spaans namelijk ananas maar deze cocktail bevat geen ananas máár appel! Eigenlijk is dit dus een 'Manzana' Colada ;) Deze cocktail is gemaakt van plantaardige melk dus helemaal lactosevrij, koemelkvrij én vegan! Ideaal dus als je een vegan cocktailtje wilt drinken!

Ingrediënten voor 1 cocktail:

- 15 ml passievrucht siroop (Monin)

- 15 ml kokos siroop (Monin) - 15 ml kokosmelk

- 80 ml appelsap

- 30 ml witte rum

- 20 ml kokos cuisine (bv. isola bio)

- 3 ijsklontjes

Bereiding:

Doe de ingrediënten in de cocktailshaker, schud daarna stevig: als een echte bartender, niet heel even maar echt wel een paar minuten! Schenk de cocktail in het glas met de ijsklontjes. Serveer er een vrolijk tropisch gekleurd rietje bij.

Tip:

Ik vind biologische appelsap in glazen fles de beste keuze, zoals de 'top van Coop' appelsap van de biologische boer, hij is niet zo mierzoet zoals veel andere appelsap soorten. De ijsklontjes kan je vooraf maken van kokoswater, ik maak zeer regelmatig ijsklontjes van 1 liter pak kokoswater!

De liter flessen siroop 'Le Sirop de Monin' koop je online of bij een horecagroothandel zoals Sligro. Sommige supermarkten of koffiezaakjes verkopen ze ook, maar hebben vaak niet zo'n groot aanbod in soorten zoals Sligro dat heeft! De 'Monin Mini Siropen Cocktailset' (kost een tientje) bevat 5 miniflesjes van 5 cl en hierin zitten ook de smaken passievrucht én kokos! Voor als je het eerst wil uitproberen ;)

#Drank #BBQ

bottom of page