top of page
  • Noortje

Kruiden'boter'


Deze kruiden'boter' is natuurlijk geen echte boter! De basis is een 'boter' op plantaardige basis: ze gebruiken hiervoor plantaardige olie en vetten. De boter die ik gebruikte was aangemaakt met walnoten. Met verse kruiden en een goede keukenmachine heb je in een handomdraai lekkere vegan kruidenboter op tafel staan: ideaal als je koemelkallergie hebt of lactose intolerantie. Kan je toch weer een keer lekker kruidenboter eten ;)

Ingrediënten:

- 1 pakje plantaardige boter (ik gebruikte plantaardige boter met walnootolie) - 1 grote hand dille

- 1 grote hand basilicum - 1 grote hand koriander - 1 grote hand bieslook - 2 lepels olijfolie - versgemalen peper

- snufje Keltisch zeezout

Bereiding: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maak er een mooi geheel van.

Tip: Serveer er lekkere glutenvrije havertoastjes bij of een stukje rijstwafel! Je kan net zoveel kruiden toevoegen als je lekker lijkt: je kan ook wat meer de boter zelf aanhouden en alleen wat kleine stukjes kruiden knippen en door de boter mengen.

#Borrelhap

bottom of page