top of page
  • Noortje

Food Styling bij fotostudio Janneke Nijland


Een tijdje terug zag ik een leuk stuk over Janneke van Jannneke Nijland fotografie in de krant! Zij fotografeert o.a. food en heeft haar eigen studio. Janneke heeft hiervoor gewerkt bij Foodfirst Network en daar veel gerechten van bijvoorbeeld Rudolph van Veen gefotografeerd! Janneke's achtergrond is weer totaal anders dan de mijne en wij bedachten om die reden dat we elkaar wel goed aanvullen en dat het wellicht leuk zou zijn om samen te werken. Bovendien woont Janneke praktisch bij mij om de hoek, dus elk gerechtje wat ik maak is zo daar ;) super toevallig dus allemaal... Via social media kwamen we met elkaar in contact en we besloten 'food foto´s' te gaan maken! Janneke als fotograaf en ik als receptontwikkelaar/ foodstylist. Enthousiast begon ik met het maken van mooie & inspirerende moodboards! Ik had al vanaf het eerste moment veel zin in de samenwerking met Janneke!

De afgelopen dagen hebben we samen veel gefotografeerd: van soep tot taartjes en van borrelhapjes tot buddha bowls! Wat was het leuk om vooraf recepten en sfeer te bedenken, alle ingrediënten bij elkaar te shoppen, alles vervolgens te maken én tot slot te stylen bij Janneke in de studio! Janneke heeft alles echt perfect weten vast te leggen: een gerecht springt er met de juiste fotograaf, camera, instellingen etc. gelijk uit! En helemaal leuk aan zo samen werken is dat we allebei doen wat we leuk vinden! Wat een goede combi zo samen!

Omdat alle gerechten natúúrlijk allergievrij zijn (geen gluten, lactose, koemelk, soja, lupine, sesamzaad, mosterd, ei, etc.) komen ze snel op deze blog! Hier alvast een sneak preview van een plantaardig gebakje op basis van kokos en afgemaakt met sterren van pitaja (pitahaja, drakenvrucht) en pitaja- saus!


bottom of page