top of page
  • Noortje

Papas Arrugadas


Ik ben heel 'Spaans' georiënteerd. Ik vind Spanje een heerlijk land, ik ben er zelfs getrouwd ;) Mijn favoriete hapje is 'Papas Arrugadas'. Dit is een aardappeltje in zeezout. Het is heel bekend op de Canarische eilanden. Het schijnt dat men vroeger echt de pan mee naar de zee nam, daar zeewater pakte en dat ze daar de aardappeltjes in kookte. Hier komt het vandaan! Tegenwoordig gaat het anders, maar de aardappeltjes zijn er nog steeds en echt heerlijk. Ze kwamen tijdens ons bruiloftsweekend dan ook voorbij en nog steeds maakt mijn schoonmoeder ze vaak voor mij :)

Ingrediënten mojo rojo: - 2 rode pepers - 1 theelepel paprikapoeder - 1 theelepel komijnpoeder - 100 ml olijfolie

- 3 eetlepels witte wijn azijn

Ingrediënten aardappeltjes:

- 500 gram krieltjes - 1 liter water - 2 eetlepels zeezout

Bereiding: Halveer de pepers en verwijder de zaadlijsten. Pureer de pepers met het paprikapoeder, komijnpoeder en de olijfolie in de staafmixer. Voeg tot slot azijn toe. Zet de saus 2 uur in de koelkast.

Was de krieltjes, borstel eventueel schoon. Vul de pan met het water en zeezout. Kook de aardappeltjes in circa 15-20 minuten. Giet af en laat droog stomen. Serveer ze met de mojo!

Tip: Zelf kan ik niet tegen knoflook, mocht jij daar geen problemen mee hebben voeg je in de saus nog 4 teentjes knoflook toe!

#Borrelhap

bottom of page