top of page
  • Noortje

Brood 'Yam desem'


Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog en heeft zijn eigen programma ontwikkeld: het hormoonfactor programma. Ik heb al zijn boeken gelezen en geloof erg in zijn theorieën. Overigens is Ralph geen voorstander van veel producten die wij kennen als hoofdallergeen, zoals glutenbevattende granen, koemelk: dus daar zit de link. Voor producten die voldoen aan zijn eisen is er een logo 'Inspired by Ralph Moorman'. Het eerste product dat dit logo mocht dragen was Yam brood en tegenwoordig ook de KOOC maaltijden. Yam desem is een dagvers brood gemaakt van onder andere haver en kikkererwtenmeel. Het bevat geen gist maar zoals de naam al zegt: 'desem'. Het brood heeft weinig effect op de bloedsuikerspiegel (veel glutenvrije broden wel!) en bevat veel vezels en goede voedingsstoffen. Het bevat bovendien geen toevoegingen die niet nodig zijn. Het wordt ook niet gesneden, je koopt het en kan het eventueel zelf snijden en dan per sneetje invriezen. Voor mensen met coeliakie is het goed om te weten dat er twee zakken om het brood zitten en dat het dus niet gesneden wordt (kruisbesmetting snijmachine). De bakkerij waar het vandaan komt is 100% glutenvrij. Ik vind het brood heel erg lekker, het is wat steviger dan je gewend bent maar daar wen je snel aan! Uit de vriezer is een sneetje zo ontdooid in de broodrooster!

Yam brood is online op diverse plekken verkrijgbaar, zoals bij glutenvrijemarkt.com. Ze hebben vaste verzenddagen zodat jij altijd je brood vers binnen krijgt (circa 3/4 dagen houdbaar). De verkoopprijs varieert naar gelang het aantal broden dat je koopt. Tegenwoordig verkopen ook veel supermarkten het brood: op dit moment Jumbo, Plus en Coop!

#Brood

bottom of page