top of page
  • Noortje

Why Not (Nijmegen)


Onlangs was ik te gast bij restaurant 'Why Not' in het centrum van Nijmegen. Het restaurant wordt gerund door twee leuke en ambitieuze jonge mensen die er graag een succes van maken samen! Omdat ik zelf uit de horeca kom, kan ik dat altijd onwijs waarderen. Tevens ben ik niet bepaald een 'gangbare gast' dus als er ook echt aandacht aan het menu gegeven wordt, vanwege allergie, is dat helemaal tof.

Vanwege mijn voorkeur en allergie werd er speciaal een menu gemaakt, ik was compleet verrast dat ze zó hun best gedaan hadden. Chef-kok Joost haalde alles uit de kast, het werd echt een culinair feestje!

Van voor- tot nagerecht:

Vooraf een heldere bouillon van tomaat, geserveerd met geplisseerde tomaatjes (ontdoen van velletje), komkommer 'bâtonnets' (snijtechniek), gele biet (zoet/zuur), Chioggia biet, avocado, frisée, dille, bieslook en cressen! Het gerecht kwam op tafel zonder de bouillon, deze werd er apart bij geschonken. Erg leuke manier van serveren vond ik!

Tussen een pompoenmarmelade met gegrilde appel en pompoen en een vinaigrette van granaatappel en gewelde dadels. Dit was echt onwijs lekker, precies de smaken die ik erg waardeer. Dadel is echt één van mijn lievelingssnacks...

De bloemkoolcrème die toen kwam, werd geserveerd met een hele goede olijfolie, ook deze gang was weer fantastisch! We werden enorm verrast qua smaken en ondertussen wensten wij dat Joost onze vaste chef thuis zou zijn.... ;)

Het volgende gerecht was een aardappelcrème (even voor de duidelijkheid, normaal zou je bij een crème denken dat het is aangemaakt met melk/room etc. maar dat was natuurlijk in mijn geval niet zo). De crème werd geserveerd met paddenstoelen, bloemkool, broccoli, en chipjes van aardappel. Tevens waren er nog diverse verse kruiden gebruikt in dit gerecht.

Het hoofdgerecht bestond uit quinoa met gegrilde groenten, kokos-curry en een schuim (op plantaardige basis).

Tot slot het dessert, dit was echt een waar feest: gekaramelliseerde ananas met popcorn, appel, banaan, grapefruit, 'room' en een voortreffelijk sausje!

Ik denk dat ik werkelijk nog nooit ergens een dessert heb kunnen bestellen sinds ik geen melkproducten meer mag. Ik had er dus echt niet eens rekening mee gehouden dat ik dit zou krijgen! Een echte verrassing deze avond: zoals uit eten moet zijn!!!

Why Not is gevestigd aan Van Welderenstraat 15 in Nijmegen. Alles wat ik at, was buiten de kaart om. Wil je ook zoiets (i.v.m. allergie) dan moet je dus wel vooraf eventjes bellen en overleggen. Het is denk ik overbodig om te vermelden dat ik 'Why Not' van harte aanbeveel!

Alle gerechten op een rij:

Rij 1: de soep zonder en met bouillon, plus het tussengerecht.

Rij 2: de tweede soep, daarnaast de bloemkoolcrème.

Rij 3: het hoofdgerecht en dessert!


bottom of page