top of page
  • Noortje

Pastinaaksoep


Heerlijk: pastinaak! Een vergeten groenten, maar niet in mijn keuken ;) Pastinaak bevat minder zetmeel dan aardappelen en kan je gebruiken als vervanger van aardappel. Hij is opmerkelijk zoet. Wist je dat ze het in sommige landen gebruiken in zoete gerechten en zelfs in snoep (groentetoffee). Deze soep is lekker snel klaar én super gezond!

Ingrediënten:

- 3 pastinaken - 1 ui - 1 courgette

- 1 biologisch vegetarisch bouillonblokje

- 500 ml water

- 2 eetlepels olijfolie - peper & zout

- 2 eetlepels zelfgemaakte pesto

Ingrediënten pesto: - 1 plantje basilicum

- 1 handje pijnboompitten

- 1 handje vegan strooikaas - olijfolie - peper & zout

Bereiding:

Maak eerst de pesto: mix met de keukenmachine de basilicumblaadjes van 1 plantje met een flinke hand vol pijnboompitten en wat vegan strooikaas. Maak dit aan met wat olijfolie, peper en zeezout. Proef of je tevreden bent en voeg eventueel nog extra ingrediënten toe!

Snijd de pastinaak, ui en courgette in kleine stukjes. Schil de groenten met een dunschiller of was de groenten heel goed af. Fruit in olijfolie je uit in de pan, voeg daarna de pastinaak en courgette toe. Na enkele minuten voeg je de bouillon toe, laat het geheel op zacht vuur een kwartier koken. Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Voor het serveren van je soep doe je er een eetlepel pesto erover!

#Soep #Pastinaak #Courgette

bottom of page