top of page
  • Noortje

Broccoli venkelsoep


Broccoli is één van mijn favoriete groenten voor in een soep! Ik maak 'm heel vaak met courgette en voor de afwisseling heb ik 'm onlangs gemaakt met venkel. Ik had nog een halve venkel over van een ander gerecht wat ik had gemaakt, ik vind soep ideaal want daar kan je altijd je restjes groenten in kwijt. Tevens is een groentesoepje natuurlijk gezond én lekker, het vult ook altijd goed.

Ingrediënten voor 4 grote kommen soep: - 1 broccoli - 1 ui - 0,5 venkel

- 1 klein stukje gember (1 cm)

- 1 klein stukje kurkuma (1 cm) - 1 biologisch vegetarisch bouillonblokje - 500 ml water

- 1 theelepel currykruiden

- 2 eetlepels olijfolie - peper & zout

Bereiding:

Snijd de ui, kurkuma en gember in kleine stukjes en fruit deze in een pan met olijfolie. Snijd dan ook de venkel en broccoli in stukjes en voeg toe. Als je deze een paar minuten mee gebakken hebt, voeg je het bouillonblokje met het water toe. Je kan dan ook de currykruiden toevoegen. Laat het geheel een minuut of tien zachtjes koken. Pureer daarna je soep en voeg naar smaak peper en zout toe!

Tip:

Als je je eiwit-inname wilt verhogen kan je de soep garneren met hennepzaadjes, tevens kan je een lepel proteïne toevoegen (hennep of bijvoorbeeld erwt). Ik neem altijd biologische bouillonblokjes zonder gist, check de ingrediënten goed want regelmatig zit er ook weipoeder in blokjes.

#Soep

bottom of page