top of page
  • Noortje

Witte puntpaprika soep


In Italië verkopen ze de 'peperone bue giallo' oftewel een wit/gele puntpaprika! Ik maakte er deze lekkere soep van! De smaak is vol en romig, serveer er een lekkere glutenvrije cracker bij en wat homemade pesto! De pesto maakte ik door een grote hand basilicum fijn te malen met pijnboompitten, olijfolie, flink wat peper en tot slot wat geraspte vegan kaas.

Ingrediënten:

- 4 witte punt paprika's

- 2 rode uien

- 1 stukje gember

- 250 ml amandelmelk

- 2 theelepels kerrie

- 1/2 eetlepels olijfolie

- peper

Bereiding:

Snijd de ui fijn, rasp de gember en snijd de paprika in kleine stukjes. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de ui en gember. Voeg daarna ook de puntpaprika toe! Voeg tot slot ook de kerrie toe en wat peper. Zet daarna de pan op een matig vuur en doe de amandelmelk erbij. Laat circa 10 minuten staan en pureer daarna je soepje!

#Soep #Paprika

bottom of page