top of page
  • Noortje

Lief: de 'Liebster Award' gekregen!


Lief: ik kreeg de Liebster Award! Ik wist eerlijk gezegd niet wat het was: de Liebster Award! Maar een award klinkt al wel héél feestelijk en Liebster betekent in het Duits toch 'liefste'? Dus ik was al direct blij met deze award! :) Ik ontdekte later: de 'Liebster Award' is een virtuele award vóór en dóór bloggers. De bedoeling is o.a. om ook andere leuke (nieuwe) (food)blogs voor te stellen en deze in het zonnetje te zetten. Het is dus een soort wisseltrofee! Ik vind dit een erg leuk initiatief; nieuwe/kleinere blogs zijn vaak nog 'puur' omdat ze nog niet ´gevonden´ zijn door bv. fabrikanten ... Ik waardeer bloggers met eigen meningen en ideeën in plaats van papegaaien (napraten van de marketeers achter de gratis pakketten die ze opgestuurd krijgen ;)).

Ik kreeg de award van Daniëlle van 'Buikfijn'. Daniëlle is de blogger achter 'Buikfijn' en zij is op deze blog actief als gewichtsconsulent! Grappig, ik ben zelf ook gediplomeerd gewichtsconsulent en net als Daniëlle lid geweest van de beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Met als verschil dat ik nu geen cliënten begeleid vanuit de BGN, Daniëlle wel! Daniëlle weet veel van het FODMAP dieet en is ervaringsdeskundige op dit gebied (prikkelbare darm syndroom: PDS). Daarnaast weet zij ook veel van intoleranties: al haar recepten zijn FODMAP proof en ook altijd glutenvrij- en lactosevrij. De award is ook bedoeld om iemand beter te leren kennen, vandaar de vragen die Daniëlle mij stelde:

Wie ben jij?

Ik ben Noortje, ik ben getrouwd en wij hebben 2 huisdieren: hondje ´Charlie Brown´ en kat ´Freek Willem! Voeding heeft altijd mijn interesse gehad: ik ben afgestudeerd aan de 'hotelschool' en heb daarna de studie 'Food & Business' afgerond. Bovendien heb ik mijn diploma gewichtsconsulent gehaald toen ik al werkte, omdat voeding in relatie tot gezondheid/gewicht mij erg interesseert.

Wanneer en waarom ben je met deze blog begonnen? Vorig jaar aan het eind van de zomer, ik ben de blog gestart omdat ik de combinatie van allergievrij en vegetarisch eten nog niet eerder had gezien op andere blogs en graag inspiratie wil bieden aan mensen die net als ik, dingen niet mogen of willen eten. Er bestaan al wel blogs die specifiek gaan over 1 vorm van voedselallergie of intolerantie (bijv. gluten- of lactosevrij) maar niet in combinatie met andere allergenen en vaak ook niet in combinatie met vegetarisch eten. Op mijn blog wil ik laten zien dat je heerlijk kunt eten zónder melk, kippenei, glutenbevattende granen, soja, pinda, selderij, mosterd, sesamzaad, lupine of sulfiet (ook bevatten de recepten géén weekdieren, schaaldieren, vis en vlees natuurlijk). Wat ik wel gebruik aan ´hoofdallergenen´ zijn noten! Wat is jouw favoriete gerecht?

Ik eet graag héél gevarieerd: dat is niet alleen lekker maar ook belangrijk als je nieuwe voedingsovergevoeligheden wilt voorkomen. Dus ik heb heel veel gerechtjes die ik graag eet en niet perse één! Rouleren is key! Wat is jouw favoriete maaltijd van de dag? Ontbijt, lunch of diner? Haha, alle drie niet: kleine hapjes aan het einde van de dag rond borreltijd zijn mijn favoriet! ;) Ik hou heel erg van kleine verschillende hapjes eten. Dat is lekker én gezellig! In een restaurant deel ik ook het liefste zodat ik veel verschillende dingen kan proeven.

Hoe vaak per dag denk jij aan eten/koken? De hele dag... want naast deze blog is eten en koken ook mijn werk! ;)

Waar houd je je mee bezig als je niet blogt? Ik werk voor een landelijke speler in de retail en ben daar (vanuit het hoofdkantoor) verantwoordelijk voor alle horeca/keukens in het land. De winkels zitten door het hele land dus ik ben veel op pad. Omdat ik in de voedingsbranche werkzaam ben, en dus verantwoordelijk ben voor een keukenconcept, ben ik altijd met voeding bezig. Ik bezoek graag nieuwe foodconcepten binnen zowel retail als foodservice en kijk altijd uit naar nieuwe voedingsmiddelen. Ik maak daarnaast altijd overal foto’s van: hier doe ik veel inspiratie door op! Mogen we een kijkje in jouw keuken nemen d.m.v. een foto?

Ja dat mag, that's me in the kitchen!

Wat voor gerecht staat er morgen op jou menu? De gegrilde groenten die ik op de foto aan het maken ben :) Ik hou heel erg van gegrilde groenten, deze heb ik standaard wel in de koelkast staan. Plakjes courgette, tomaat en aubergine grillen in de oven: lekker met olijfolie, peper en zeezout. Deze doe ik op een broodje van glutenvrije haver bijvoorbeeld, besmeerd met zonnebloempittenpasta, stukjes avocado en hennepzaad. Of ik maak er een salade van met home made dips zoals humus. Wat is jou mooiste food foto?

Zou ik eigenlijk niet weten: ik vind het ook niet heel belangrijk. Het moet er zeker lekker uit zien, begrijp me niet verkeerd, ik ben heel esthetisch ingesteld, maar tegenwoordig ligt de focus vaak op het fotograferen. Is iemand die goed fotografeert automatisch iemand veel van voedings- en receptenleer weet? Die gerechten smaken wellicht totaal niet maar omdat ze mooi op de foto staan is het lekker of gezond? Ik zie de gekste dingen voorbij komen, haha, ik vind de receptuur en productkennis over wat je in elkaar zet qua smaken en voedingswaarden etc. het belangrijkste. Zeker als je allergieën hebt en vegetarisch eet is het belangrijk dat je geen tekorten oploopt en goed vervangt. Anyway, het mag dus zeker een combi zijn van allebei maar ik vind het inhoudelijke aspect belangrijker! Waar ben jij het meest trots op? Ik vind het leuk om te horen als iemand met allergieën of intoleranties iets heeft aan mijn tips en recepten! Daar doe ik het voor!

Wat doe jij over 5 jaar?

Ik ben niet iemand die graag heel ver vooruit kijkt, leef graag in het heden. Veel mensen zijn zo met de toekomst bezig dat het leven in een sneltreinvaart aan ze voorbij gaat en ze achteraf denken 'had ik toen maar meer genoten'. Tuurlijk heb ik ambities: die liggen in lijn met mijn leven en werkzaamheden nu! Men gaat er vanuit dat er in de toekomst alleen maar meer mensen allergisch worden, als dat zo is hoop ik die mensen over 5 jaar ook nog te kunnen helpen en inspireren met deze blog!

 

Wie geef ik de 'Liebster Award'?

Ik vind deze blogs erg leuk: de een waardeer ik om de aandacht voor beeld, de ander om de inhoudelijke kennis en weer een ander omdat ze haar hart volgt: maar allemaal zijn ze leuk en inspirerend: - Luuk van Luuk's kitchen - Kim van Food Health & Happiness

- Tajda van Myveganminimalist

- Naomi van Naominjoysfood

- Myriam van Healthy Hormones

En dit moet ik jullie doorgeven: de regels zijn als volgt: Bedank degene die jou heeft genomineerd, post een link naar deze blog in jouw bericht. Zet een afbeelding van de 'Liebster Award' op jouw blog en beantwoord alle vragen die je gesteld zijn. Nomineer daarna weer zelf 5 bloggers en bedenk voor hen 11 nieuwe vragen. Tot slot: informeer ze én bezorg ze een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen etc. etc..... en zo gaat deze wisseltrofee door!

1) Wil je jezelf voorstellen? (met foto) 2) Waar gaat jouw blog over? 3) Wat was de reden voor jou om te gaan bloggen? 4) Hoe zou je jouw relatie met eten en drinken willen omschrijven? 5) Heb jij last van voedselallergie, intolerantie of overgevoeligheid? 6) Hou jij met recepten of tips weleens rekening met lezers die eventueel voedselallergie, intolerantie of overgevoeligheid hebben? 7) Gewetensvraag; zou jij jezelf laten verleiden iets te vertellen op je blog omdat het gesponsord is? 8) Werk jij nog naast je blog, zo ja, wat doe je? 9) Heb je een opleiding gedaan in de food en indien nee, zou je het leuk vinden er één te volgen en welke? 10) Waaraan moet een succesvolle blogger volgens jou voldoen? 11) Heb je tot slot nog een lekker recept of goede tip die geschikt is om te delen op deallergievrijevega.com?


bottom of page