top of page
  • Noortje

Credible (Nijmegen)


De laatste tijd ben ik geregeld in Nijmegen geweest en enkele keren hiervan heb ik geluncht en geborreld bij (hotel) Credible. Credible zit midden in het centrum van Nijmegen!

Het fijne aan Credible is dat ze veel vegan opties hebben (opkomst van vegan is erg handig, dan weet je gelijk dat er geen koemelk en kippenei in zit ;)) en tevens hebben ze tarwevrije/ glutenvrije opties. Op de menukaart is met kapitalen duidelijk aangegeven als iets gluten (G), lactose (L), pinda (P), noten (N) en schaal/scheldieren (S) bevat: keurig netjes en overzichtelijk! De rest qua allergenen kan je natuurlijk vragen. Bovendien hebben ze dus de V voor vegan op de menukaart: handig voor veganisten maar zoals gezegd ook zeker voor mensen met een allergie! (alhoewel ik wel zou willen adviseren, ook al bestel je vegan opties, geef je allergie voor melk/ei wel door)

Zo is de pompoen kokossoep vegan & glutenvrij én bovendien heel erg lekker ;) Deze kan je nemen als lunch én als voorgerecht. Als hoofdgerecht is er een heerlijke curry met rijst die vrij is van hoofd-allergenen (als je niet goed reageert op rijst, tomaat, kikkererwt of broccoli kan je 'm alsnog niet eten maar ik ga uit van de hoofdallergenen die het vaakst klachten geven (melk: eiwit en lactose, ei, pinda, tarwe, sulfiet, soja, sesam, mosterd, selderij, lupine).  Ook bij de borrelhapjes is allergievrij mogelijk: zo kunnen ze de nacho's zonder kaas serveren en de avocadodip is zonder mayo/room. Ook zijn er lekkere olijfjes en groentesticks met dip!

Ik kan je Credible dus van harte aanbevelen, het enige wat ik nog jammer vind is de keuze in ontbijt! Je kan wel 'glutenvrij & vegan' eten en een plantaardige yoghurt bestellen maar dat is soja. Ik ben geen fan van soja! Mijn advies: maak daar een optie (desnoods met meerprijs) voor kokos of amandelyoghurt! De bircher is nu met gluten én normale melk. Als je glutenvrije havermout gebruikt en deze laat wellen in plantaardige yoghurt is hij gelijk 'glutenvrij & vegan', dit geldt ook voor de pancakes die je kan aanbieden met glutenvrije meelsoorten en plantaardige melk!

Credible is gevestigd aan de Hertogstraat 1 in Nijmegen, parkeren kan vlakbij in parkeergarage 'Kelfkesbos'.


bottom of page