top of page
  • Noortje

Lizza 'Low Carb' pizza


Onlangs ontdekte ik in Duitsland bij Kaufland vers pizzadeeg met de naam 'Lizza Low Carb Pizza'. Dit biologische pizzadeeg is zoals de naam al aangeeft koolhydraatarm en juist rijk aan eiwitten. Het is gemaakt van enkel lijnzaad, chiazaad, psyllium, kokos en zeezout. Het deeg bevat geen hoofdallergenen: het is glutenvrij, sojavrij, lupinevrij, lactosevrij, koemelkvrij, eivrij en daarmee vegan, etc. Het deeg is verpakt per plak. In de plak maak je gaatjes met je vork en dan bak je het deeg even kort in de oven, daarna beleg je je pizza en bak je 'm nogmaals. De smaak is erg goed, anders dan een normale pizza maar zeer goed.

Tip: De verpakking is voor '1 persoon' maar je kan er natuurlijk ook kleine mini pizza's van maken als borrelhapje! Bovendien heb ik de verpakking ingevroren en daarna ontdooid en dat werkt prima (als je wilt inslaan kan dat dus ;)).

Receptidee: Onderstaande 'Lizza Pizza' is belegd met passata, rode ui, gegrilde groenten (courgette/aubergine), tomaatjes, paprika, vegan strooikaas en vegan mozzarella en wat verse kruiden!

Ik heb het deeg in een fysieke winkel in Nederland nog niet ontdekt! De prijs in Duitsland (Kaufland) is € 2,87 per plak á 180 gram.

#Pizza

bottom of page