top of page
  • Noortje

Kokosmelk met 'Chufamix'


Onlangs was ik op de allergiebeurs in Utrecht, een aanrader overigens. Chufamix was één van de standhouders. Ik kende Chufamix niet en was er wel benieuwd naar! Chufamix komt uit Valencia en ze zijn volgens mij pas net in Nederland begonnen met verkopen. Ik mocht een plantaardige melk-smaak uitkiezen voor de demonstratie: ik koos kokos! In slechts enkele stappen had ik echt de lekkerste kokosmelk ever! Ik was gelijk verkocht. De demo erop werd amandelmelk gemaakt, ook super lekker. Bij de Chufamix zit een receptenboekje, je kan volop variëren! Je kan er amandelmelk mee maken, cashewmelk, chufamelk, havermelk etc. Ook kan je de melk zoeter maken door er een dadel bij te doen of agevesiroop. Het mooie is dat je met de pulp die je over houdt ook nog van allerlei lekkere dingen kan maken, zoals vegan kaasjes. Of je doet het door de (kokos)yoghurt, bakt er koekjes mee etc. Je moet wel een staafmixer hebben, die is niet inclusief!

Ingrediënten voor basisrecept: - 500 ml water

- 150 gram kokosrasp - 1 of 2 dadels

Bereiding: Kook het water en laat het afkoelen tot circa 70 graden. Snijd de dadel(s) even in kleinere stukjes. Doe vervolgens met de kokos in de koker, voeg het water erbij. Vervolgens ga je met de staafmixer pureren. Met een pollepel haal je de pulp even los, met de bijgeleverde soort van 'bowlingkegel' (hihi, kan geen beter woord verzinnen) druk je al het vocht vervolgens uit de pulp!

Tip:

Omdat ik zelf nogal van het uitproberen ben, heb ik de keer erop het originele recept iets gewijzigd. Ik nam 600 ml water en voegde 3 dadels en 2 vijgen toe. Ik vond de smaak toen lekkerder.

Recepten met Chufamix pulp: - borrelborreltje

De Chufmix was op de beurs € 45, ik geloof dat hij normaal iets duurder is plus dat je natuurlijk verzendkosten betaald vanuit Valencia!

Check voor meer informatie chufamix.com!

Op instagram postte ik deze 'story' over de Chufamix! Je ziet hoe simpel het is: in enkele stappen je eigen kokosmelk!

#Drank

bottom of page