top of page
  • Noortje

Raw snack kokos noten


Onlangs vertelde ik over Chufamix: een handig 'apparaatje' in je keuken waar je zelf lekkere plantaardige 'melk' mee kan maken! Ook gaf ik al aan dat je de pulp never nooit weg mag gooien, want hier maak je de lekkerste dingen mee zoals vegan kaasjes, granola voor je (kokos)yoghurt, koekjes etc. Van de pulp van het basisrecept van de Chufamilk kokos maakte ik deze lekkere snacks. Snel, lekker, glutenvrij, koemelkvrij, lactosevrij, vegan, raw: wat willen we nog meer? Deze snack is enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten voor 1 grote plaat: - pulp van kokosmelk chufamix (150 gram kokosrasp origineel/na gebruik voor de 'melk' zwaarder i.v.m. vocht: circa 275 gram)

- 50 gram walnoten - 50 gram pecannoten - 15 dadels

- 3 eetlepels kokosolie - 3 eetlepels agavesiroop of kokosbloesem - 2 druppels vanille bourbon

Bereiding: Zet de dadels een kwartiertje in een bakje water. Maak ondertussen de noten in de keukenmachine fijn, voeg bij de kokosrasp. Doe de kokosolie in een pannetje en verhit kort zodat het vloeibaar wordt. Voeg bij de rasp. Maak dan ook de dadels fijn in de keukenmachine en voeg bij de rest van de ingrediënten. Tot slot meng je het geheel goed met de agavesiroop en vanille bourbon.

Pak een brownievorm en leg hier bakpapier in. Doe de mix hierin en druk aan alle kanten goed aan, zorg voor een mooie egale plak. Zet een kwartiertje in de vriezer en daarna in de koelkast. Snijd kleine blokjes/koekjes van de plak!

Tip: Ik gebruikte de pulp van de chufamix, maar als je geen kokosmelk maakt, kan je ook gewoon 150 gram kokosrasp gebruiken. De snack zal dan steviger zijn, als je de pulp gebruikt bevat het namelijk (ondanks dat je al het vocht eruit perst) gewoon nog wat vocht.

#Zoet #Kokos #Raw #Noten

bottom of page