top of page
  • Noortje

Brie van 'fervena snow white'


Onlangs heb ik al een blog besteedt aan 'kaasjes'. Later ontdekte ik pas deze biologische 'brie' genaamd 'Fervena snow white', anders had deze zeker bij het 'kaasplankje' gezeten: wat ontzettend lekker!!!

Deze 'kaas' is gemaakt op basis van cashew en smaakt dus echt verrukkelijk! Het is knap dat de structuur van brie zo goed geëvenaard is, tot de buitenkant aan toe. Dit maakt de beleving van het eten van 'kaas' heel echt. Hij is volledig plantaardig en behalve dat er noten in zitten, bevat deze 'brie' geen allergenen (ingrediënten: cashew, noten van biologische teelt, water, zout en starter culturen). Hij is dus lactosevrij, koemelkeiwitvrij, glutenvrij en er is geen 'rommel' aan toegevoegd! Zowel voor iemand die allergisch is voor melk/kaas als diegene die er vrijwillig voor kiest om geen melkproducten te nuttigen is dit 'kaasje' dus echt een lekker alternatief! Ik vind het een aanrader en ga het zeker vaker kopen! De prijs is € 7,95 (dat is niet goedkoop maar dat betaal je voor een brie bij de kaasboer ook) en hij is o.a. te koop bij de webshops 'veggie4u' en 'vmarkt'. Ik heb het zelf nog nooit in een (fysieke) winkel zien liggen maar wellicht komt dat nog! :)

Tip: Lekker met glutenvrij brood en perenstroop!

#Borrelhap

bottom of page