top of page
  • Noortje

Granolarepen


Meestal maak ik wat 'fijnere' repen, onlangs had ik zin in een 'grovere' variant. Met wat ingrediënten die veelal wel in je keukenla te vinden zijn (althans, bij mij wel ;)) maak je in een handomdraai heerlijke granolarepen. Ideaal als snack onderweg! Ik heb deze foto als poll geplaatst op instagram met de vraag of jullie het recept wilde proberen: 94% zei 'JA' dus hierbij :)

Ingrediënten voor 4 grote repen: - 50 gram glutenvrije havermout

- 50 gram granola van 'Eat Na­tu­ral' (glutenvrije variant: boekweit, zaden, noten) - 8 dadels

- 50 gram noten: cashew & walnoot

- 1 eetlepel notenpasta 'Bio Today' amandelpasta

- 35 gram agavesiroop - 1 tot 2 lepels water - 1 tot 2 lepels olijfolie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels en zet ze even in een bakje water. Maak de dadels daarna fijn in een keukenmachine. Weeg de havermout, granola en noten af en doe ze bij elkaar in een kom. Eventueel maak je de noten iets fijner door ze te breken. Zet de agave even kort op een laag vuur samen met wat water en olijfolie en voeg ook de lepel amandelpasta toe. Maak hier 1 vloeistof van! Voeg dit warm bij de rest en roer goed door. Je kan de repen afbakken op bakvellen of in een brownieschaal, zorg er in ieder geval voor dat de hoogte overal gelijk is i.v.m. het bakken. Daarna bak je de repen in 30 minuten af op 180 graden, eventueel draai je de plak even om op de helft van de baktijd!

Variatietip: Ik maakte dit recept later nog een keer, alleen dan net anders! Ik nam de helft van de dadels en vulde dit aan met een andere helft aan gedroogde vijgen. In plaats van agave ging ik dit keer voor meer 'kokos' dus nam ik nu kokosbloesem (i.p.v. agavesiroop) en kokosolie (i.p.v. olijfolie). De notenpasta werd de hazelnoot-variant van Monki! Qua noten gebruikte ik dit keer alleen walnoot. Ik maakte er een dunne plak van, zodat het meer koekjes werden! De plak heb ik met een pannenlikker heel dun en strak gestreken op een bakvel! Ik draaide de plaat wel weer om en de baktijd bleef ongeveer gelijk. De geur in je keuken is echt delicious! Het variëren waard dus!

#Zoet #Noten #Dadels #Vijgen

bottom of page