top of page
  • Noortje

Taartjes van 'Sharp Sharp'


Onlangs had ik een etentje, iedereen maakte een gang... Bij het toetje was de reactie 'dat het wel ingewikkeld zou worden om voor mij iets te maken'. Dat is wat veel mensen denken, maar ook al hou je rekening met allergieën, dan nog zijn er super lekkere zoete gerechtjes maken! Ik heb me er natuurlijk inmiddels aardig in verdiept: soms heb ik zin om het zelf te maken, soms ook niet. Het voordeel van iets inkopen is, naast dat het minder werk is, dat je zelf ook verrast wordt door smaken. Dé perfecte inkoop van 'iets zoets' zijn voor mij de cakes van Sharp Sharp. Ik ontdekte ze op de vrij van veggie beurs, sindsdien ben ik fan ;)

Wat maakt deze cakes dan zo bijzonder? Oké let op, buiten het feit dat er super mooi uitzien (regenboog kleuren) zijn ze volledig plant based (geen dierlijke allergenen zoals melk en ei dus!), glutenvrij, organic en bevatten géén geraffineerde suikers. Sinds 2014 zit Sharp Sharp (wat in Zuid Afrika overigens 'cool, superb & love' betekent) in Rotterdam, net ná de Erasmusbrug in Zuid. Tegenwoordig zijn de cakes al door heel Nederland verkrijgbaar, zowel in de horeca als retail.

De cakes bevatten dus géén hoofd allegenen, maar ondanks dat ik mij in deze blog richt op hoofd allergenen zijn er natuurlijk veel meer allergenen. De hoofd allergenen zijn alleen het meest voorkomend. Omdat ik zeker wilde weten dat 1 ingrediënt niet de in cakes zat, mailde ik daarom vooraf. Ik kreeg een super duidelijke mail terug waarin aangegeven werd welke cake dit ingrediënt wel en welke deze niet bevatten en de volgende dag stond alles klaar.

Ik kocht een doosje met 9 soorten, het werden de 'choco coco, my darling rose, yogi blues, confetti cake, sunny side up, i have a crunch on you, exit egg lemon curd en might minty mango'. De namen klinken al geweldig, maar ook de smaken waren top! Ik heb ze met vrienden gegeten die geen allergieën hebben, ook zij vonden de taartjes heerlijk!

Sharp Sharp zit in Rotterdam aan de Hillelaan 28 in Rotterdam!

Tip: Snijd elk cake'je in 3 reepjes en serveer als dessert. Ik vind het altijd leuk om hier nog wat rozenblaadjes en kokos rasp over heen te doen.

Op instagram kreeg ik van Luuk van "Luuk's Kitchen' de tip om de taartjes in te vriezen, dit schijnt prima te kunnen. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan (te lekker: dus altijd direct op ;)) maar ik ga dit zeker binnenkort proberen!

#Zoet

bottom of page