top of page
  • Noortje

Bliss balls


Bliss balls zijn er in honderduizend varianten, google het woord en je zal diverse recepten vinden. De basis is in ieder geval dadels en noten, variëren kan volop! Deze bliss balls heb ik gemaakt als cadeautje voor mijn ouders, i.p.v. een 'normaal' doosje bonbons.

Ingrediënten:

- 300 gram dadels

- 100 gram walnootpoeder (ik gebruikte poeder van 'grapoila' maar je kan ook 100 gram walnoten nemen en deze mee fijn malen) - 50 gram gemengde noten

- 50 gram kokosolie - 1 eetlepel cacao - 1 klein handje kokosrasp - 1 theelepel vanille bourbon

Topping naar keuze: - kokosrasp - speculaaskruiden - cacao - amandelschaafsel

Bereiding:

Laat de dadels een uurtje in handwarm water staan, maak ze daarna met de keukenmachine fijn. Voeg het walnootpoeder toe en tevens de gemengde noten. Ik maak het kokosvet altijd even warm in de oven, zodat deze beter mengt. Voeg ook het kokosvet toe. Voeg tot slot een klein handje kokosrasp toe, de vanille en cacao. Mix goed door elkaar en laat rusten in de koelkast, ook ongeveer een uurtje.

Maak daarna balletjes en rol deze door je topping naar keuze!

#Zoet #Dadels #Noten #Kokosmeel

bottom of page