top of page
  • Noortje

Maaltijdsoep wortel & aardappel


Omdat ik voor mijn werk geregeld op pad ben, doe ik veel aan 'meal prep': je staat 1 keer in de keuken en maakt dan grotere hoeveelheden van iets en verdeeld dit in bakjes. Ik doe dit dus vaak met soep en vries het dan in. Ik heb hiervoor een hele handige thermobeker (ThermoFood Flask van merk Laken). Deze soep vult lekker dus deze neem ik graag mee!

Ingrediënten voor 4 grote kommen soep: - 4 grote aardappelen - 4 winterpenen - 2 uien - 1 stukje gember - 1 vegetarisch bio bouillonblokje - 500 ml water - olijfolie - verse koriander - peper & zout - 1 pakje amandelroom

Bereiding:

Schil en snijd de aardappels, wortel, gember en ui in kleine stukjes. Fruit eerst de ui en gember in een pan in een laagje olijfolie, voeg daarna de aardappel en wortel toe. Voeg na kort bakken van het geheel het water toe, het bouillonblokje en wat koriander. Laat het geheel een minuut of 10 zachtjes koken. Pureer daarna de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak een hoeveelheid amandelroom toe. Garneer je soep met verse koriander.

Tip:

Eventueel strooi je wat vegan strooikaas over je soepje!

Ik neem altijd biologische bouillonblokjes zonder gist, je moet overigens goed opletten welke je koopt want regelmatig zit er ook weipoeder in blokjes.

#Soep

bottom of page