top of page
  • Noortje

'Kaasplank' van webshop Vmarkt


Afgelopen weekend kreeg ik 'eters'. Ik vind het fijn als ik thuis gasten krijg, zodat ik zelf iets kan maken en zeker weet dat het goed gaat en tevens hou ik van koken! Ik heb vroeger tijdens mijn 'hotelschool periode' in een sterrenrestaurant gewerkt en vind het erg leuk om van te voren al helemaal bezig te zijn met een menu: voor, soep, tussen, hoofd, kaas, na... bijpassende wijnen uitzoeken, mmm!

Oh ja... kaas... tja, dat is dus wel een beetje jammer, haha ;) Veel mensen denken dat iedereen die geen kaas mag, automatisch een lactose intolerantie heeft (dat kennen veel mensen nog wel). Regelmatig krijg ik dan ook (goedbedoelde) adviezen in de vorm van tips voor lactosevrije producten ;) Echter de lactose heeft met het enzym te maken en reageer je op het eiwit dan heeft een lactosevrij product (waar het enzym uit gehaald is, maar het eiwit niet) dus geen enkele zin. Binnen lactosevrij is een heleboel te vinden (zeker in Duitsland!), maar zonder eiwit kom je dus bij de veganistische 'kazen' uit.

Ik besloot voor mijzelf op zoek te gaan naar een héééééél lekker kaasbordje en herinnerde mij de kaasjes van Charly. Op de webshop van Vmarkt uit Utrecht ontdekte ik diverse soorten dus ik mailde Natascha de Rooij, eigenaresse van webshop Vmarkt. Ik kreeg een heel enthousiast mailtje terug en de volgende dag stond de bestelling klaar. Natascha werkt in eerste instantie zonder fysieke winkel (is nog niet zo lang bezig en heeft hiervoor een ruimte speciaal ingericht aan huis). Ze is heel aardig en heeft een super compleet assortiment! Alles wordt met koelelementen verzonden, dus je kan werkelijk alles laten bezorgen en bij een minimaal bestelbedrag kan je ook komen afhalen in Utrecht.

Het 'kaasbordje' wat ik verzonnen heb bestond uit de volgende 'kazen':

1) 'Roomkaas' van merk Simply (Naturel)

2) 'Boursin' van merk Charly's All Is Fair (Boerse’zin)

3) 'Geitenkaas' van merk Charly's All Is Fair (Geheitkaas)

4) 'Walnotenkaas' van merk Vegusto No Muh (Walnoot)

5) 'Cheddar' van merk Charly's All Is Fair (Cheddâh)

Ik vond het 'kaasbordje' super lekker. Ik was met name erg enthousiast over variant 2, 4 en 5. Variant 1 kende ik al dus daar lag het wellicht aan en variant 3 vond ik net iets teveel amandel waardoor het voor mij een beetje neigde naar marsepein. Ik heb daarnaast 4 'echte kaasliefhebbers' ook laten keuren en zij gingen ook vol enthousiasme voor variant 2 en 5!

Tip: Bestrooi je bordje met wat hennepzaadjes en serveer met dadelbrood! Je kan eventueel naar smaak ook nog sterkere kazen toevoegen na kaas 5 zoals bijvoorbeeld een 'blauw schimmel' van bv. Charly.

Vmarkt kan je vinden via de site Vmarktutrecht.nl.

#Borrelhap

bottom of page