top of page
  • Noortje

Currysoep broccoli kokos


Deze heerlijke soep is echt één van de lekkerste soepjes die ik ooit op heb! Ik ontdekte deze soep op de site van de Gimsel uit Rotterdam: een winkel waar ik heel graag mijn boodschappen doe. Op enkele wijzigingen na is dit het originele recept van de Gimsel, echt het proberen waard kan ik je vertellen!

Ingrediënten voor 4 grote kommen soep: - 330 ml kokosmelk

- 500 ml water - 250 gram broccoli - 150 gram ui - 300 gram aardappels - 50 gram prei - 50 gram venkel

Voor de currypasta:

- 15 gram (per ingrediënt): gember, verse citroengras - 10 gram (per ingrediënt): verse koriander, munt, basilicum, - 1 theelepel (per ingrediënt): korianderzaad, komijnzaad

- 50 ml kokosolie

- 20 ml olijfolie

Bereiding:

Was de venkel, prei en aardappels en snijd deze samen met de ui in blokjes van 2 centimeter. Bak vervolgens in een pan met olijfolie. Voeg hier een 500 ml water en 330 ml kokosmelk toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer het tot een glad geheel. Snijd de gember en kruiden (hou wat koriander over voor de garnering) voor de currypasta en voeg samen. Rooster het koriander- en komijnzaad 3 minuten en vijzel fijn. Voeg alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine samen en draai glad tot een pasta. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer voor 2 minuten in kokend water en zet apart. Voeg de currypasta en de broccoli toe aan de basissoep. Laat net zoals bij de koriander een handje broccoli over voor de garnering. Pureer de soep en garneer de soep tot slot met de broccoli en verse koriander blaadjes.

Tip: Strooi wat kokosrasp over de soep en eventueel een scheutje kokosmelk.

Niet iedereen vindt veel koriander lekker, garneer eventueel met een cress.

Als je niet allergisch bent voor mosterd, voeg je mosterdzaad toe (1 theelepel) bij de stappen van koriander- en komijnzaad.

Dit geldt ook voor knoflook, deze kan je ook toevoegen (15 gram) aan je currypasta.

#Soep #Kokos

bottom of page