top of page
  • Noortje

Linzensoep


Eet jij vaak linzen? Ik 'vergeet' ze altijd een beetje, terwijl ik ze super lekker vind. In Turkije heb ik ooit eens hele lekkere linzensoep op, ik heb een poging gedaan net zo'n lekkere soep te maken! Hij is lekker dik, zoals je ook verwacht bij linzensoep. Tevens is de soep erg voedzaam!

Ingrediënten:

- 200 gram linzen (uitlekgewicht glazen pot) - 1 courgette - 1 rode ui - 200 ml kokosmelk - klein stukje gember - 1 eetlepel kokosvet - 1 theelepel gemalen komijn

- verse basilicum

Bereiding:

Snijd de ui fijn en rasp de gember, snijd ook de courgette in kleine blokjes. Doe 1 eetlepel kokosvet in de pan en bak hierin de ui, gember en komijn en voeg daarna de courgette toe! Voeg de linzen en kokosmelk toe en laat een minuut of 10 staan op matig vuur. Pureer je soep vooraf en garneer met wat verse basilicum!

#Soep #Linzen

bottom of page