top of page
  • Noortje

Allergievrije kooklessen bij De Laurier


Afgelopen augustus schreef ik over de allergievrije foodtruck 'Vrij voedsel' op Lowlands! Hulde aan deze foodtruck want hierdoor kon ik op het terrein ook lekker warme dingetjes eten! Op de camping stond de tent vol met broodjes, snacks etc. maar een warme bereide maaltijd is natuurlijk helemaal top.

De Laurier is de organisatie achter deze foodtruck! Thessa van 'De Laurier' nam onlangs contact met mij op om mij te informeren over de kookles! De Laurier is meer dan alleen de foodtruck. Backstage op festivals zijn ze regelmatig actief als cateraar. Daarnaast wordt 'De laurier' regelmatig ingezet als expertise bron voor allergeen vrije producten. Zo weet ik dat ze ook een allergeenvrije pindasaus (zonder pindasaus) hebben mede ontwikkeld met een fabrikant van sauzen! En nu organiseren ze dus ook allergievrije kooklessen! :)

Voor deze blog buig ik recepten altijd om naar allergievrije recepturen, deze bestaan eigenlijk praktisch nooit als je rekening wilt houden met alle hoofd allergenen. Soms zijn ze bij toeval allergeenvrij maar zeer vaak zit er tarwe, melk of ei in....

Wanneer er sprake is van een allergie, intolerantie of bijzonder dieet, buigt de laurier ook de receptuur om vertellen ze op hun site. We doen dit dus allebei op dezelfde manier. Allergeen vrije heerlijkheden voor iedereen, dit is de drijfveer achter de Laurier en laat dat nou hetzelfde gelden voor deze blog ;)

Als je net een allergie ontdekt hebt, is het soms best lastig hiermee om te gaan in de keuken. Met deze kookles kan je wellicht weer iets wijzer worden. Het lijkt mij in ieder geval erg leuk om te doen (en lekker ;)). De Laurier is gevestigd aan Laurierstraat 250 in Amsterdam! Check delaurier.nl voor prijzen en mogelijkheden!

Een foto van de kookstudio én een voorbeeld van een 3 gangen menu tijdens een allergievrije kookles!


bottom of page