top of page
  • Noortje

De Staat (Arnhem)


De Staat in Arnhem is onlangs opnieuw geopend, het horeca pand zit er al jaren en is een paar keer van concept/eigenaar veranderd. Ik had er meerdere goede verhalen over gehoord, dus hadden we met een groepje besloten daar met kerst te gaan borrelen. Een blik vooraf op de kaart wees uit dat er in eerste instantie niet zoveel allergievrije vegan hapjes te vinden waren: de keuze in borrelplanken is vlees, vis of vegetarisch... máár... wel zag ik hier en daar door de kaart heen deze opties (gegrilde groenten, gepofte tomaat, avocado, tortilla chipjes, noten, olijfjes etc.). Ik besloot te mailen en kreeg een keurige reactie terug: het was geen enkel probleem. Dit geeft mij altijd vertrouwen.

Ook tijdens ons bezoek werden we blij verrast: de dame van de bediening kwam zelfs nog even extra dingetjes checken (qua sporen) en dat vind ik echt keurig! Het resultaat was een heerlijke allergievrije borrelplank boordevol lekkere hapjes. We kregen olijfjes (oa. kalamata), noten, twee soorten groenten op glutenvrij toast, rauwkost in bietendip en tortilla met guacamole! De toast was besmeerd met een lekkere dip en hierop zaten onder andere ingelegde radijsjes en bloemkool, de tweede variant bestond uit gebakken champignons. De rauwkost hadden ze in een dipje van biet gestoken, al met al allemaal erg smakelijk!

Mocht je dus in Arnhem zijn; aarzel dan niet om naar deze lekkere plank te vragen! Hij staat niet op de kaart, maar in overleg is het mogelijk. De Staat is gevestigd in het centrum van Arnhem op de 'Markt 38'!


bottom of page