top of page
  • Noortje

Kerstster-soep


Vandaag is het tweede kerstdag! Voor velen is tweede kerstdag een wat 'lossere' dag: even de stad in, bij vrienden of familie langs, een wandeling in het bos... Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een soepje dan is deze snel te maken én super lekker! Mijn moeder maakt 'm geregeld als ik kom eten, ik hou erg van soepjes. Zeker met de feestdagen is het leuk om een 'normale' tomatensoep om te toveren tot een 'feestsoep' met mooie vormpjes deeg. Er zijn diverse soorten glutenvrij bladerdeeg te koop, meestal ook zonder melk/room en dus allergeenvrij. Maak met uitsteekvormpjes hier mooie sterren van of iets anders leuks! Uiteraard is deze soep ook heerlijk buiten de feestdagen om ;)

Ingrediënten: - 750 gram verse tomaten - 1 pot gegrilde paprika (of grill ze zelf) - 1,5 biologisch vegetarisch bouillonblokje (750 ml bouillon) - 1 ui - 1 winterwortel

- 1 blikje tomatenpuree (70 gram) - 1 takje verse kruiden, bv. basilicum, rozemarijn of tijm

- peper & keltisch zeezout Bereiding: Snijdt de ui fijn en de wortel en tomaat in fijne blokjes (ik haal het kroontje altijd uit de tomaat). Doe een lepel olijfolie in de pan en frui de ui. Voeg daarna de blokjes wortel toe en bak even mee. Voeg daarna de blokjes tomaat, puree, verse kruiden en peper en zout toe en tot slot de bouillon. Laat de soep zachtjes koken. Voeg daarna de gegrilde paprika toe en pureer je soep!

Tip: Als je het lekker lijkt, kan je nog wat rijstcuisine of amandelcuisine toevoegen vóór het serveren.

#Soep #Paprika

bottom of page