top of page
  • Foto van schrijverNoortje

Kerstdessert


Vandaag is het eerste kerstdag en aten wij dit heerlijke kerstdessert bij een kopje koffie! Allergievrije desserts is vaak een uitdaging en daarom is het leuk als je eens wat lekkers ontdekt dat geen (koe)room (creme brulee, ijs, cheesecake etc.) gluten (koek, hoorntjes etc.) ei (sabayon, schuimpjes etc.) of andere dierlijke ingrediënten zoals gelatine (marshmallow) bevat :) Het dessert/recept is afkomstig van mijn moeder, dank je wel voor het maken!

Ingrediënten voor 8 kleine glaasjes: - 1 pakje kokos cuisine (is 200 ml)

- 3 eetlepels kokosbloesem siroop

- 1 kopje vers gezette koffie

- 1 klein theelepeltje agar agar - 70 gram chocola puur - 50 gram noten naar keuze (bv. amandelen of hazelnoten) - grote eetlepel kokosschaafsel

Bereiding: Klop de kokos cuisine op als 'slagroom'. Hak de nootjes met 50 gram chocolade (hou een beetje apart voor de decoratie) fijn in de keukenmachine. Zet een kopje koffie, zet dit op in een klein pannetje. Voeg dan de agar agar toe en de siroop, roer goed door. Roer de koffie vervolgens door de kokos'room', voeg ook de gehakte nootjes en chocolade toe. Verdeel over kleine amuse glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Decoreer voor het serveren met wat kokosschaafsel, stukjes chocola en nootjes!

#Zoet #Kerst #Kokos

bottom of page