top of page
  • Noortje

Havermout notenreepjes


Deze havermout notenreepjes zijn een variant op de 'Sint speculaasreepjes'! Deze reepjes waren op basis van pitten en zaden en agave en écht voor de periode van de Sint! Dit kwam doordat er lekker veel speculaaskruiden in zaten. Als je dat lekker vond doe je dat hier natuurlijk ook gewoon weer of mix er een héél klein beetje vanille extract door! De reepjes zijn door de dadels, kokos en noten al heerlijk op smaak. Maar varieer gerust!

Ingrediënten voor ca. 8 reepjes: - 100 gram glutenvrije havermout - 8 dadels

- 50 gram noten: 7 paranoten, 10 cashew en 10 amandelen (ongebrand en ongezouten)

- 50 gram agavesiroop - 1 tot 2 lepels water - 1 tot 2 lepels olijfolie

Bereiding: Ik had vrij grove havermout dus deze mixte ik wat fijner in de keukenmachine. Ontpit de dadels en zet ze even in een bakje water. Maak de noten fijn in een keukenmachine, voeg daarna de dadels met een héél klein beetje vocht toe (niet teveel). Voeg de havermout toe en mix nogmaals. Zet de kokossiroop even kort op een laag vuur samen met wat water en olijfolie. Voeg dit warm bij de rest en mix nogmaals kort. Vet een brownieschaal in (of gebruik bakpapier) en bak in 30 minuten af op 180 graden.

#Havermout #Zoet #Dadels #Kokos

bottom of page