top of page
  • Noortje

Appel- vijgencake


Onlangs heb ik een keer een recept gepost van kastanjemeel en hierop waren de reacties heel erg leuk! Kastanjemeel is een meel dat niet bij veel mensen in het keukenkastjes staat;) maar dat is eigenlijk erg jammer! Deze kastanje appelcake met vijgen is namelijk echt zó lekker! Ik vind zelf dat kastanjemeel ook “fijn” bakt, het blijft stevig en luchtig: ook al gebruik je geen ei! Hierbij weer een lekkere cake op basis van kastanjemeel!

Ingrediënten:

- 200 gram appelmoes - 150 gram kastanjemeel - 50 gram kokosolie

- 5 vijgen - 2 eetlepels chiazaad

- 1 theelepel baking soda - olijfolie voor het bakblik

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats de kokosolie in een bakje in de oven zodat deze smelt. Zet de vijgen in een bakje water. Maak ondertussen een mengsel van chiazaad en water: 1 lepel chiazaad op 1 lepel water. Zet ook even apart. Mix ondertussen het meel met de appelmoes. Als de chiazaden uitzetten voeg je dit toe, roer goed door. Mix eventueel even kort in de keukenmachine. Maak nu ook de vijgen fijn in de keukenmachine. Voeg dit alles plus de kokosolie toe aan het beslag en tot slot op het einde: de baking soda! Ik gebruik meestal wat bakpapier in het bakblik, bak 45 minuten op 170 graden. Decoreer je cake eventueel met wat amandelschaafsel!

#Zoet #Kastanje #Appeltaart #Cake #Kokos #Vijgen

bottom of page