top of page
  • Noortje

Small talk met Paula


In de categorie 'Small talk' vertellen anderen over hoe allergieën of intoleranties hun dagelijks leven beïnvloeden! Dit keer Paula, Paula is de eigenaresse van de 'Gebaksjuwelier' in Culemborg. Op haar site is te lezen dat je voor ambachtelijk gebakken vers glutenvrij brood en banket bij haar moet zijn. Ik bezocht haar in haar winkel!

Hi Paula, jij bent al 3,5 jaar elke dag met glutenvrije producten aan het werk! Wat maakt jouw winkel zo uniek?

,,Bij ons is alles glutenvrij en wordt er geen gebruik gemaakt van glutenvrij gemaakt tarwezetmeel, dat is uitgewassen meel. Wij werken met gist i.p.v. met desem, hiermee krijgen we de beste resultaten. Glutenvrij desem bakken is lastig.''

De broden zien er lekker uit en ruiken heerlijk, welke basis gebruik je meestal? Boekweit, teff, haver? ,,Wij gebruiken vaak haver!''

Hoe ben je erbij gekomen om deze winkel te openen, heb je zelf een allergie? ,,Nee, ik kan zelf gewoon alles eten. Ik werkte in de zorg en daar was een dame die suikervrij moest eten. Altijd als er iets lekkers was, kreeg zij keer op keer dezelfde suikervrije muffin. Ik dacht, dit moet toch anders kunnen... Juist als je iets lekkers wilt, is het fijn om keuze te hebben.''

Hi wat grappig, je bent dus geen bakker maar werd het wel! Merk je ook dat er veel vraag is naar producten met bv. geen melk, ei, etc.?

,,Ja, het begon echt met gluten maar de laatste tijd is er ook steeds meer vraag naar lactosevrij. Omdat het niet alleen om lactose gaat maar soms ook om melkeiwit heb ik niet alleen de producten lactosevrij gemaakt maar echt melkvrij. Ik heb een aantal producten zonder melk en ei, zoals de kruidnootjes en het appeltaartje. Ons brood bevat bovendien ook geen melk (of ei). Wel bevatten onze producten soms soja en lupine: daar kunnen sommige helaas ook niet zo goed tegen!''

En waar komen je klanten vandaan? Uit de buurt? ,,De klanten komen uit het hele land naar onze winkel. Sinds kort heb ik ook een webshop, tijdelijk zelfs met gratis bezorging! De producten ontvang je een dag later, ze zijn dan nog heel lekker vers en je kan je ze ook prima invriezen.''

Klinkt goed! Waar haal jij zelf je inspiratie vandaan? ,,Wat ik zelf lekker vind is de beste inspiratie, haha. Wij keuren ook met alle medewerkers hier en als het niet door onze keuring heen komt is het ook niet geschikt voor de winkel!''

Ik zag online dat jullie ook kinderfeestjes organiseren?

,,Op het moment doen wij i.v.m. de Sinterklaas en straks kerst drukte niet zoveel feestjes. Wij leveren ook aan partijen in Nederland en België feestdagen artikelen dus zijn erg druk! Maar high tea op aanvraag kan bv. wel!''

Goed dat jullie voor mensen die geen gluten mogen zulke lekkere producten maken Paula! Waar kunnen ze jou vinden?

,,Schoolhof West 13a in Culemborg! Kom langs en proef!''


bottom of page