top of page
  • Noortje

Crumble & verse compote


Mmm... weer een lekkere snack vol speculaaskruiden! Ideaal voor een heerlijk avondje op 5 december, maar eigenlijk altijd goed ;) Ik heb eerst de compote gemaakt: de appeltjes haalde ik uit de voortuin. Deze compote is heerlijk om zo te eten, bijvoorbeeld bij een hoofdgerecht (ideaal voor kerst)! Maar ook is het de ideale basis voor een crumble! Deze crumble is vrij van allergenen dus voor veel mensen geschikt!

Ingrediënten compote:

- doosje á 340 gram cranberry - 4 grote appels - 1 lepeltje speculaaskruiden

Ingrediënten crumble:

- 100 gram boekweitmeel

- 75 gram kokosolie

- 50 gram agave siroop

- 1 lepeltje speculaakruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appels in stukjes en zet een pan op het vuur, vul deze met een zeer dun laagje water. Voeg de cranberry en appels toe en roer onder matig vuur. Het duurt wel een kwartiertje voor de compote goed is, voeg hier wat speculaaskruiden aan toe!

De compote legde ik als laagje in een brownie schaal, ik heb er een klein beetje agavesiroop aan toegevoegd.

Zet de kokos als hij nog hard is in de oven in een bakje, het is handiger als hij vloeibaar is. Weeg ondertussen het meel. Voeg de olie daarna toe en tevens de agave siroop en wederom een beetje speculaaskruiden. Bak de crumble nu 20 minuten af in de oven op 200 graden. De crumble is warm heerlijk maar ook zeker koud te eten! Het voordeel is dat je er koud wat meer 'stukjes' van kan snijden!

Strooi eventueel wat amandelsnippers over de crumble voor je deze serveert!

#Zoet #Sinterklaas #Taart #Kerst

bottom of page