top of page
  • Eefje

Small talk met Eefje


In de categorie 'Small talk' laten anderen ons zien hoe ze met allergieën en intoleranties omgaan! Dit keer aan het woord: Eefje! Eefje heeft een intolerantie voor koemelk en amandelen en glutensensitiviteit (in Engeland afgekort naar NCGS: non-celiac gluten sensitivity) tevens eet zij geen vlees. Eefje sport heel graag, dus vroegen we haar: wat eet jij het liefst na het sporten? Want het veelgehoorde 'bakje kwark met muesli' zal dan niet gaan?

Eefje: ,,toen Noortje: de AllergieVrijeVega, vroeg of ik een 'after sport' recept wilde schrijven voor haar blog dacht ik: ‘super leuk, want ik word zelf geïnspireerd door haar recepten! Wat ga ik delen? De keuze was snel gemaakt: granola! Ik vind dit heerlijk met geitenyoghurt. Vooral na het sporten... Als je geen gluten, amandelen en koemelk (roomboter) eet is granola een uitdaging: daarom maak ik deze altijd zelf! De kers op de toet? Deze granola is binnen een half uur klaar, bijna alle ingrediënten kan je in de supermarkt vinden én hij is gezonder & lekkerder dan die uit een 'pakje'!''

Ingrediënten: - 6 eetlepels glutenvrije havermout - 2 eetlepels pecannoten - 2 eetlepels zonnebloempitten - 2 eetlepels kaneel - 1 eetlepel cashewnoten - 1 eetlepel krenten - 1 eetlepel cranberries - 1 eetlepel kokosboter (gesmolten) - 2 dadels in kleine stukjes gesneden - beetje lavendel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar. Doe de granola ongeveer 30 minuten in de oven, schep tussendoor om, haal uit de oven en laat even afkoelen. Doe de geitenyoghurt in een bakje (of kokosyoghurt als je geen geitenyoghurt eet) granola erover en dan: bon appetit!

Tip: Wissel af met de ingrediënten. Super tip: Speculaaskruiden in plaats van kaneel!

Mmm... dank je Eefje voor het delen van deze lekkere granola! Hij ziet er top uit, ik weet zeker dat ik 'm binnenkort ook ga maken!


bottom of page