top of page
  • Noortje

Eivrije pannenkoeken


Normaal gesproken maakte ik lekkere teff pannenkoeken met amandelmeel, maar help: hoe maak je een lekkere pannenkoek als je geen ei(wit) meer kan eten? Ei is een hoofdallergeen, vaak is het 't eiwit wat reageert. Het is logisch om dan te denken, ik gebruik alleen eigeel, maar helaas: zo schijnt het niet te werken (volgens mijn arts). Dus oké, het hele ei weg... Als vegetariër is het noodzakelijk je eiwit-inname goed in de gaten te houden, varieer volop met producten waar plantaardig eiwit in zit: peulvruchten, noten, zaden, hennep, kikkerwten, bonen, paddenstoelen, linzen, etc. En, eet deze eiwitrijke teff pannenkoekjes met eiwitrijke ingrediënten zoals een laagje zonnebloempittenpasta, gegrilde groenten, avocado en een lepeltje pitten en hennepzaad!

Ingrediënten: - 250 ml amandelmelk

- 65 gram teff - 35 gram boekweitmeel - 1 theelepel bakpoeder (bv. wijnsteen bakpoeder) - olijfolie om in te bakken

Bereiding: Mix langzaam de melk bij het meel zodat je kan kijken wanneer het genoeg is, dit is ongeveer wat je aan moet houden maar kijk zelf hoe dik je je beslag wenst. Voeg op het laatst het bakpoeder toe. Zorg ervoor dat het een glad beslag is voordat je gaat bakken!

Tip: Maak kleine pannenkoekjes en bewaar deze voor je ontbijt of lunch i.v.m. een boterham!

#Diner #Pannenkoek #Lunch #Zoet #Brood #Snel #Ontbijt

bottom of page