top of page
  • Noortje

Bonbon van dadels


Met deze bonbon van dadels zijn we alweer bij het laatste gerecht uitgekomen voor de kerst!

We hebben geprobeerd er echt iets feestelijks van te maken en ik hoop dat jij dat ook vindt. Hoe tof zou het zijn als je dit menu gaat maken! Gebruik dan de #deallergievrijvega zodat ik het kan zien op instagram of mail me wat foto's! Dit kerstmenu is gemaakt met vegan Kim voor iedereen die vegetarisch én allergievrij (vrij van gluten, lactose, melkeiwit, ei, soja, lupine, selderij, mosterd, pinda, sesamzaad) de kerst door wil komen! Het menu is dus ook helemaal geschikt voor een vegan kerst. Wat wil een mens nog meer :)

Ingrediënten:

- stuk of 10 dadels

- 1 reep pure chocola (ik gebruikte 85% pure chocola)

Bereiding: Zet een pan water op, zet een bakje in het water (au bain-marie). Je hebt hier ook speciale pannetjes voor. Laat de chocola smelten. Steek een saté prikkertje (saté prikker heb je waarschijnlijk niet als vega, maar je snapt wat ik bedoel ;)) in je dadel en haal deze door de chocola! Laat de dadel op een velletje bakpapier eventjes liggen of plaats ze in de koelkast. Je kan er eventueel wat over heen strooien als de chocola nog zacht is, zoals kokos snippers.

Tip: Neem deze dadels lekker bij een kopje thee of koffie.

Merry Christmas!

#Kerst #Dadels #Zoet

bottom of page