top of page
  • Noortje

Bananenijs met rozenblaadjes


We zijn alweer aangekomen bij het dessert van het allergievrije vegan kerstmenu! Hét kerstmenu voor iedereen die allergievrij (gluten, melk, ei, mosterd, lupine, soja, sesamzaad, pinda, selderij, etc.) & vegan de kerst door wil komen :) Ik ben eigenlijk niet echt een 'toetjes mens'. Maar dit pure, ongezoete, fruit dessert laat zelfs ik niet staan ;)

Ingrediënten voor 4 personen: - 6 bananen

- 1 theelepel of eetlepel (naar smaak) matcha poeder (groene thee)

- rozenblaadjes

- granaatappel

- frambozen

- kokossnippers

Bereiding: Snijd de banaan in dunne plakjes en plaats de pakjes enkele uren in een afgesloten bak in de vriezer. Als ze bevroren zijn haal je ze uit de vriezer en maal je ze fijn met de keukenmachine of blender. Voeg een beetje matcha poeder toe voor de kleur, niet teveel! Decoreer je ijs met alles wat je lekker lijkt, bv. rozenblaadjes, granaatappelpitjes, kokos en framboos! Serveer het ijs direct nadat je het gemaakt hebt, dan heeft het de mooiste structuur dan wanneer je het weer even terug plaatst in de vriezer.

Optioneel:

- eetbare bloem

Tip:

De matcha poeder kan je kopen bij een toko! Rozenblaadjes bijvoorbeeld bij Dille & Kamille!

#Kerst #Zoet

bottom of page